Haberler

Adrasan'da Karaya Oturan Gemi

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan koyu yakınlarında, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisinin söküm işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan koyu yakınlarında, geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan ve yörede görüntü kirliliğine neden olan kuru yük gemisinin söküm işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, yaptığı açıklamada, Aralık ayı içinde şiddetli fırtına nedeniyle Adrasan koyu Kapıarası mevkisinde karaya oturan Bolivya Bandıralı "Rand" isimli geminin söküm işlemlerinin özel bir şirket tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Kemer Liman Başkanlığı tarafından bu konuda gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü anlatan Işık, son olarak gemi enkazını bir denizcilik firmasının satın aldığını ve önümüzdeki günlerde geminin söküm işlemlerine başlanılacağını kaydetti.

Gemi enkazının tamamının Eylül ayı başına kadar kaldırılmasının planlandığını aktaran Işık, şunları söyledi:

"Şu an itibariyle Kemer Liman Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde gemi enkazının bir denizi kirletmesinin söz konusu olmadığını biliyoruz. Ancak görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması içinde gerekli yasal prosedürler takip ediliyor. Aradan geçen sürede parçalanarak ikiye ayrılan gemi enkazının oluşturduğu görüntü en kısa sürede kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor. "

Geçtiğimiz Aralık ayında şiddetli fırtına nedeniyle Adrasan koyu Kapıarası mevkisinde Bolivya Bandıralı "Rand" isimli kuru yük gemisi kayalıklara çarparak karaya oturmuş, gemide bulunan 1'i Türk, 8'i Suriye uyruklu 9 mürettebat, Sahil Güvenlik Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterle kurtarılmıştı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title