Haberler

Adıyamanda Bölünmüş Yol Çalışmaları Başladı

Adıyaman Valiliği İl Özel İdare Bütçesi'nden Ayrılan Ödenekle, Adıyaman-gölbaşı Karayolu'nda Bölünmüş Yol Çalışmaları Başlatıldı.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdare Bütçesi'nden ayrılan ödenekle, Adıyaman-Gölbaşı Karayolu'nda bölünmüş yol çalışmaları başlatıldı.

Adıyaman-Gölbaşı arası Şambayat Beldesi girişinde başlatılan, bölünmüş yol çalışmaları yerinde incelendi. Adıyaman Valisi Halil Işık, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz ve il genel meclis üyeleri çalışmaların yapıldığı alana giderek, çalışmaları yerinde inceledi. Şambayat Beldesi ile Adıyaman arasında çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Işık, İl Özel İdare Bütçesi'nden 2008 yılı için 3 milyon 750 bin YTL ödenek ayrıldığını ve 2008 yılı içersinde 16.7 kilometrelik yolun bölünmüş yol olacağını kaydetti. Adıyaman-Kahta Karayolu'nun da bölünmüş yol olacağını sözlerine ekleyen Vali Işık, Kahta-Adıyaman-Gölbaşı Karayolu'nun yaklaşık 3 yıl gibi bir sürede bitirilebileceğini söyledi.

Yol çalışmalarının yapıldığı alanda basın toplantısı düzenleyen Vali Işık, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün bölünmüş yol konusundaki çalışmalarında istenilen randımanın alınamamasından dolayı hükümetin, bölünmüş yolların yapılması işini valiliklere aktardığını dile getirdi. Işık, "Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından, Gölbaşı-Adıyaman arasındaki bölünmüş yol çalışmalarını gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Bölünmüş yol çalışmaları Kahta ilçesine kadar gerçekleştirilecektir. Adıyaman-Kahta karayolunun bölünmüş yol yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü proje çalışması yapmaktadır. Proje çalışmasının ardından buradaki istimlak çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bu çalışmaların bitmesinin ardından Adıyaman-Kahta arasındaki yolda bölünmüş yol çalışması yapacağız" dedi.

Gölbaşı-Adıyaman karayolunun çalışma yapılacak olan 16.7 kilometrelik bölümünde proje ve istimlak çalışmalarının bitirildiğini belirten Işık, "Bu yıl için 16.7 kilometrelik bir bölümün sanat yapılarının ve toprak işlerinin bitirilmesi için hedef verildi. Ancak çok kısa bir süre içersinde şimdiye kadar önemli mesafeler kat ettik. Nisan ayından itibaren 60 bin metre küp kazı, 50 bin metreküp dolgu, 6 kilometrede zayıf zemin temizliği gerçekleştirildi. Bize öngörülen sürenin çok üzerinde performans sergiledik. Amacımız, bir an önce bölünmüş yol çalışmasını bitirmektir. 18 araçla çalışmaları sürdürüyoruz. Bölünmüş yollarla otobanlar aracılığıyla ihracat yapıyoruz. Adıyaman'da ki sosyal kültürel ilerlemenin ulaşım ağıyla daha ilerilere götürmek amacıyla çalışıyoruz. Bu yıl için il özel idare bütçesinden 3 milyon 750 bin YTL ödenek ayırttık" şeklinde konuştu.

(AA-TB-OÇ-Y) 08.05.2008 17:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title