Haberler

Adıyaman Belediye Başkanı Büyükaslan'ın 'nemrut' Tepkisi

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman ile Malatya arasında yaşanan Nemrut Dağı tartışmasını değerlendirerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararın yanlış olduğunu vurguladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman ile Malatya arasında yaşanan Nemrut Dağı tartışmasını değerlendirerek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararın yanlış olduğunu vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özyanık'ın Nemrut dağı ile ilgili açıklamalarına Adıyaman'da tepkiler yükseliyor. Ahmet Özyanık'ın Malatya lehine, Adıyaman aleyhine konuştuğu ve basına yansıyan açıklamaları üzerine Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Nemrut Dağının ve Kommagene Krallığının yapılarının Adıyaman topraklarında yar aldığını vurgulayan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Nemrut'un Malatya'yla hiçbir ilgisi alakası yoktur" dedi.

Malatya'nın ellinde birçok argüman olmasına rağmen, Malatyalı seçilmişlerin ve atanmışların Adıyaman'da ki Nemrut'a sahiplenmelerinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Büyükaslan, "Gecen yıl Ankara'da yapılan 'Malatya Günleri'nde Malatya Valiliği tarafından yapılan bir etkinlikte, Nemrut Dağı resimleri kullanılmıştı. Bunun üzerine belediye olarak Bölge İdare Mahkemesine dava açtık ve davayı kazandık. Bunun üzerine valilik internet sitesinden Nemrutla ilgili tüm resimleri çıkardı.Adıyaman Malatya bir aile

gibidir. Böyle bir akrabalık var iken, Nemrut gerginliğinin doğru olmayacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Vekili Ahmet Özkaynak'ın eksik bilgilendirmeden dolayı böyle bir açıklama yapmış olabileceğini aktaran Büyükaslan, "Eksik bilgilendirmeden kaynaklanan bir açıklamadır. Havaalanında sadece terminal binası eski binadır. Yeni terminal binası bitmemiştir. Eski terminal binası hizmet etmektedir. Günün 24 saati bütün uçuşlara açık vaziyette hizmet veriliyor. Gelen yerli ve yabancı turistler gerek hava yolu, gerekse karayoluyla ulaşımlarını sağlamaktadır. Adıyaman şehir

merkeziyle Nemrut Dağı ören yeri arası 90 kilometredir ve araçla bir saat sürmektedir. Herhangi bir yolda sıkıntımız yok. Adıyamanlılar olarak yerli yabancı bütün turistleri Adıyaman'a davet ediyoruz" diye konuştu.

SİT alanı içerisine araçlarının girmesinin büyük bir hata olacağını aktaran Büyükaslan, "SİT alanı içersine araçların girmesi SİT alanının bozulmasına neden olacaktır. SİT alanı dediğimiz Nemrut Dağı'nın zirve 52 metre yüksekliğinde 350 bin ton kırma taştan meydana gelen bir höyüktür. Bu höyüğün içerisinde Kral Antiochos'un anıt mezarı bulunmaktadır. Titreşimden etkilendiği için taşlar düşmekte ve höyüğün özelliği kaybetmektedir. Böyle bir höyüğün tam yakınına kadar araçların çıkmasına müsaade etmesi o

höyüğe zarar vermek demektir. Bu alınan karar yanlıştır. Bu karar yeniden gözden geçirilmesi lazım. Seçilmişi, atanmışı ve turizmcisiyle alınacak karar daha akılcı ve isabetli olur" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necip Büyükaslan Nemrut Dağı Adıyaman Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title