Haberler

'adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'na Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce geçen yıl 'ulusal' düzeyde gerçekleştirilen 'Kurtuluş Yarı Maratonu'nun, bu yıl uluslararası kapsamda yapılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce geçen yıl 'ulusal' düzeyde gerçekleştirilen 'Kurtuluş Yarı Maratonu'nun, bu yıl uluslararası kapsamda yapılacağı bildirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan yaklaşık 300 atletin, 8 Ocak tarihindeyse kentin tarihi mekanlarında 'birincilik' için yarışacağı kaydedildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun, 2012 yılı programında da yer alan; '2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu' ile ilgili olarak hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan maratonda büyük çekişme yaşanması bekleniyor. 21 kilometreyi kapsayan parkurda dereceye girecek olan sporculara da para ödülü verileceği belirtildi. Maraton kapsamında yapılacak olan; 'Halk Koşusu'nun 4 kilometreden oluştuğu ve yaklaşık 750 vatandaşın söz konusu koşuya katılmasının beklendiğini vurgulandı. 'Master Kadın' ve 'Master Erkekler' kategorilerinin yanında 'Tekerlekli Sandalye Engelli Sporcu' kategorisinde de gerçekleştirilecek olan maratonun IAAF yarışma kurallarına uygun olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

"TÜRKİYE VE Adana'YI DAHA İYİ TANITMA FIRSATI BULACAĞIZ"

Maratonun teknik delegeliğini üstlenecek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile birlikte ortak bir toplantı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, '2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu' ile birlikte Türkiye ve Adana'yı tanıtma fırsatı bulacaklarını dile getirdi. 5 Ocak tarihinin, 'Kurtuluş Bayramı' olması nedeniyle Adana açısından çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Aldırmaz, "Bu önemli günü daha da anlamlı kılmak adına geçen yıl ilkini 'ulusal' düzeyde gerçekleştirdiğimiz 'Kurtuluş Yarı Maratonu'nu, bu yıl 'uluslararası' kapsamda gerçekleştireceğiz. Çünkü biliyoruz ki spor, toplumların birbirini anlaması, tanıması ve yakınlaştırması noktasında oldukça önemli bir faktör" dedi.

"MARATON DÜNYANIN SAYILI MARATONLARINDAN BİRİ OLMAYA ADAY"

'2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'na yurt dışından 15 atletin katılacağına dikkat çeken Aldırmaz, Adana'ya gelecek olan sporcuların hem Fair-play duyguları içinde birbirleriyle yarışacağını, hem de kenti yakından tanıyacağını söyledi. Böylesine önemli bir organizasyonun, toplumlar arasındaki hoşgörü ve barış duygularının da gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Aldırmaz, gerek 'Kurtuluş Yarı Maratonu'na, gerekse de 'Halk Koşusu'na katılacak olan sporculara verilecek toplam ödülün 35 bin TL olduğunu açıkladı.

Organizasyona; Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön ile birlikte milli atletler Serap Aktaş, Mehmet Terzi, İsmail Akçay, Veli Ballı, Necdet Ayaz'ın da 'şeref konuğu' olarak katılacağı anlatan Aldırmaz, "Kurtuluş Yarı Maratonu, 2013 yılında dünyanın sayılı maratonlarından biri olmaya aday" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 2. Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'nu, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun da desteklediğini belirterek, organizasyonun bu yıl 'uluslararası' düzeyde kabul gördüğünü hatırlattı. Koşu parkuru hakkında da bilgiler veren Hadi, katılımın geçen yıla göre daha fazla olmasını beklediklerini, konuyla ilgili olarak gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Bayram Hadi Zihni Aldırmaz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title