Haberler

Adana'da "Mevlana'yı Anma Gecesi"

Adana'da, Burç Okulları tarafından "Mevlana'yı Anma Gecesi" düzenlendi.

Adana'da, Burç Okulları tarafından "Mevlana'yı Anma Gecesi" düzenlendi. Gecede, musiki grubu konser verdi, anaokulunun minik öğrencileri sema gösterisi sundu, insanlık adına hayırlı işler gerçekleştiren kişi ve kuruluşlara plaket verildi.

Hilton Otel'de geçekleşen anma programınaa, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekili ve MKY Üyesi Necati Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,

Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreterliğine atanan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şeker, Genel Müdür Sultan Sözeri ile kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Adana'da, il merkezinde bir ana okulu, 2 ilköğretim okulu, 2 lise ile Ceyhan'da bir ilköğretim okulu olmak üzere 6 eğitim kurumuyla eğitim öğretim veren okulun Genel Müdürü Sultan Sözeri'nin açılış konuşmasının ardından Musiki Grubu "Ne zaman anarsam seni" adlı konser sundu. Konserin minik öğrenciler, semazen kıyafetleriyle "Sema Gösterisi" sundu.

Dakikalarca alkışlanan minik öğrencilerin gösterisi, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Eğitimci Yazar Fahrettin Zeki Onan'ın, izleyenleri zaman zaman düşündüren bir konuşma yaptı.

Etkili hitabıyla çeşitli mesajlar veren Onan'ın konuşmasının ardından Musiki Grubu "Salavatı Şerife ve Ezan" okudu.

Geceye katılan AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ise, Mevlana'yı anlatarak, onun dilden dile dolaşan özlü sözlerinden örnekler sundu. Çetinkaya, hoşgörünün simgesi Mevlana'nın bütün insanlığa ulaştığını belirterek, "Onun özünde Kur'an vardır. Yönü de, Allah Resulü'ne dönmüş bir yoldur. Allah ve Resulü'nün yolunda 'Hamdım, piştim, yandım' demiştir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından insanlık adına hayırlı işler gerçekleştiren kişi ve kuruluşlara plaket verdi.

Terörle mücadelede eşi şehit olmasına rağmen acısını bir tarafa bırakıp Van'da deprem felaketi yaşayan insanlar için kapı kapı dolaşıp yardım toplayan İnci Kılıçarslan'a 'kahramanlık plaketi' Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından verildi.

Törende, İnci Kılıçarslan'ın üç çocuğunun eğitiminin ise Burç Okulları tarafından üstlenildiği açıklandı. Kurulduğu günden beri "kimsesizin kimsesi" olan ve son olarak Van'dan gelen bin aileye kucak açan Kimse Yok mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, plaketini Milletvekili Necati Çetinkaya'dan aldı.

Örnek eğitimci Ali Kılıç'a İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, 4 binden fazla çocuğa eğitim imkanı sağlayan Altın Çocuk Okuma Salonları Derneği Başkanı İbrahim Akyürek'e Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, gecenin ana sponsoru Menderes Süslü'ye Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, sponsorlar

Nihat Yüksel'e ödülünü Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Köse baklavaları adına Veli Karahan'a plaketini ise Burç Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Şeker verdi.

Yangın çıkan bir evde anne ve çocuklarını, hayatını riske atarak kurtaran çevik kuvvet polisleri adına Salih Kara ise ödülünü Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın elinden aldı.

Bu arada, yoğun katılım nedeniyle bazı katılımcılar töreni ayakta izlemek zorunda kaldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Avni Coş Çetinkaya Ak Parti Yerel Haberler

title