Haberler

Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana Nükleer Karşıtı Platformu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 'Nükleere karşı çıkmayana oy yok' sloganıyla siyasi partileri uyardı.

İstanbul'da yaşayan Adanalıların 24 yıl önce kurduğu Adana Kültür ve Dayanışma Derneği

Adana Nükleer Karşıtı Platformu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde 'Nükleere karşı çıkmayana oy yok' sloganıyla siyasi partileri uyardı.

Elektrik Mühendisleri Odası

Eray Şen'den 01'e gönderildi

/////////

GAÜN'ün ödül gecesi

Hocasının 'Haşarı çocuk' dediği Doç. Dr. Ünal Aydın'ın çabasıyla önemli başarılara imza atan Organ Nakil Merkezi'nin yarışması göz doldurdu

GAÜN'ün ödül gecesi

Gaziantep Üniversitesi'nin

//////////

Polislerin mezuniyet heyecanı

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu'nun

bölgede önemli bir ihtiyacı gidermeye hazırlanıyor.

MERKÖK Başkanı Doç. Dr. Naci Tiftik ve üyeler Prof. Dr. Ali Arıcan, Prof. Dr. Kansu Büyükafşar, Doç. Dr. Çağlar Çıtak, Doç. Dr. Ş. Necat Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. A. Ata Özçimen Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret ederek, yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Öğretim Üyeleri Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Mersin ve çevresinde, alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıdığını belirtti. Merkez kurulduğunda, kök hücre araştırma, eğitim ve tedavi konularında Mersin'in bir cazibe merkezi olacağını kaydeden öğretim üyeleri, Vali Güzeloğlu'dan destek talebinde bulundu. Güzeloğlu ise Öğretim Üyelerine çalışmalarında başarılar diledi ve Valilik olarak gereken desteği vereceklerini kaydetti.

Mersin, Projesi kapsamında istihdam edilen kursiyerlere sertifikaları verildi.

UMEM BECERİ'10 Projesi Tanıtım ve Eşleştirme Toplantısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ile kursiyerler katıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, iş dünyası olarak en büyük sıkıntı olan işsizliğin ortadan kaldırmak için ciddi projeler ortaya koyduklarını belirterek, "UMEM Projesi de bu anlamda önemli projelerden. Proje kapsamında okulların birer parçası gibi çalışıyoruz. Çalışmalar şu an sadece sanayi sektörüne yönelik ancak hedefimizi bunu genişletmek. Gelecekte hizmet sektörü ve diğer sektörlere de kalifiye eleman yetiştirmek istiyoruz. Proje ile ülke genelinde 1 milyon işsiz kalifiye eleman olarak çalışma hayatına kazandırılacak" dedi.

Projeye desteklerinden dolayı Mersinlilere teşekkür eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz de "Proje işsiz gençler için çok önemli. Şu an Türkiye'de 'ne iş olsa yaparım' diye bir düşünce var. Bu proje işsizliği azaltmak için bir takım çözümleri bünyesinde barındıran bir çalışma. Proje kapsamında MTSO ile diğer kurumlar kardeş gibi yerel düzeydeki hareketi koordinasyon içerisinde işletmeye çalışıyor" diye konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak ise projenin çalışma hayatı, eğitim, üretim ve istihdamı bir araya getirdiğini belirterek "Bu proje sayesinde eğitim, üretim ve istihdam ilişkisi çok doğru bir zeminde oturmuş oluyor. Hayat için eğitim felsefesine uygun bir program hayata geçirilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından UMEM Projesi'ne katkı veren firmalara teşekkür plaketi ve istihdam edilen kursiyerlere sertifikaları verildi.

Mersin,

, ile ZİHİNDER zihinsel engelli çocuklar için okul yaptıracak. Konuyla ilgili çalışma bir basın toplantısı ile açıklandı.

EUSİAD Başkanı Sermest Tazebay, "Gaziantep'in gelişimi için bizden önce bu yola emeklerin ve yüreklerini koyanların ışığında yapabileceğimiz işlerin ilk adımı olarak zihinsel engelli çocuklar için okul yaptırılması projesine destek verdik. Zihinsel Engelliler Okulu için öncü misyon üstlenen Ketayün Büyükbeşe'nin başkanlığını yaptığı Zihinder Derneği ile bu konuda işbirliği yapmaya karar verdik" dedi.

ZİHİNDER Başkanı Büyükbeşe ise, şöyle konuştu: "Bu çocuklarımız için yapacağımız okula değerli genç evlatlarımızın destek vermesi çalışmalarımıza renk kattı. Gaziantep'imizin, ülkemizin değerli gençlerinin güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. EUSİAD Derneği'ne, bu duyarlı davranışlarından dolayı başkan Sermast Tazebay ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyor, yolunuz açık olsun diyorum" diye konuştu.

Gaziantep,

(08. 06. 2011, FOTOĞRAFLI)

/// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title