Haberler

Adalet Yürüyüşü Eskişehir'e Ulaştı

Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan 3 genç, Eskişehir'de 'Gezi Parkı' olayları sonrasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği yere karanfil bıraktı.

Antalya'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' başlatan 3 genç, Eskişehir'de 'Gezi Parkı' olayları sonrasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği yere karanfil bıraktı.

Adalet Yürüyüşü için Antalya'dan 9 gün önce yola çıkan Canberk Apiş, Ulaş Çakar ve Kadir Canbek Eskişehir'e saat 19: 30'da geldi. 3 genci yaklaşık 40 kişilik bir grup karşıladı. Gruptan bir yaşlı kadın ise getirdiği pideyi yürüyen gençlere ikram etti. Grup yürüyen gençleri karşıladıktan sonra Espark AVM önüne slogan atarak geldi. Burada bir süre dinlenen grup daha sonra Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği yere yürümeye başladı. Yüzlerce vatandaşın yürüdüğü etkinlikte Adalet Yürüyüşü için Eskişehir'e gelen üç genç en önde yer aldı. Ali İsmail Korkmaz'ın darp edildiği alana beyaz karanfil bırakan üç genç, Adalet için önce Ankara'ya daha sonra ise İstanbul'a yürüyeceklerini belirtti.

Eskişehir'den sonra Ankara'ya Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü alana yürüyeceklerini belirten Ulaş Çakar, "Ali İsmail Korkmaz'ın sivil kişiler tarafından katledilmesinden dolayı olay yerine karanfil bırakacağız. Eskişehir'den sonra Ankara'ya gideceğiz. Oradan da İstanbul Gezi Parkı'na doğru yola çıkacağız. Yürüyüşümüzü yaklaşık bir ay olarak planladık. Yola 4 kişi başladık. Bir arkadaşımız bacağında ödem olmasından dolayı yürüyüşü bırakmak zorunda kaldı. Afyonkarahisar'dan aradığını söyleyen bir kişi ise bizi tehdit etti. Ancak elimizde kesin bir bilgi yok." diye konuştu.

Bugün Eskişehir'de dinlenecek olan gençlerin yarın Ankara'ya doğru yürüyüşe geçmesi bekleniyor. Yürüyüşe Eskişehir'den üç gencin daha destek vereceği, Ankara'ya 6 kişi olarak yürüneceğini öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title