Haberler

Adalet Partisi'nin Kuruluşunun 51'inci Yıl Dönümü

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, Adalet Partisi'nin, Türkiye'nin dağında, taşında hizmet mührü olan, hizmetleriyle sembol olmuş parti olduğunu bildirdi.

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, Adalet Partisi'nin, Türkiye'nin dağında, taşında hizmet mührü olan, hizmetleriyle sembol olmuş parti olduğunu bildirdi.

Palangalı, Adalet Partisi'nin kuruluşunun 51'inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu partinin, Türkiye'de demokrasi mücadelesi veren bir parti olduğunu belirtti.

Darbeci zihniyetin 12 Eylül 1980'de partiyi kapatmasına demokrasi mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Palangalı, şunları kaydetti:

"Adalet Partisi, Demokrat Parti'nin devamıdır. Adalet Partisi, Demokrat Parti olarak bizim misyonumuzun en şerefli sayfasının adıdır. Adalet Partisi, ülkemizin dağında, taşında hizmet mührü olan, hizmetleriyle sembol olmuş partidir. Türkiye'de yol, su, elektrik, baraj, fabrika, üniversite, kalkınma ve en önemlisi demokrasinin sembolüdür. Kökleri şehit Başbakan Adnan Menderes'e dayan bir partidir. Kuruluşunun 51'inci yıl dönümünü kutladığımız Adalet Partisi'nin ve onun değerleri kadrolarının, Türk siyaset tarihinin hizmetleriyle anılacak şeref sayfalarında yer aldığını, demokrat misyon sahipleri olarak her zaman hatırlatacağız. O hizmet kervanının fedakar insanlarını saygı ve hürmetle anacağız. Bu vesileyle Adalet Partisi'nin ilk Genel Başkanı Ragıp Gümüşpala başta olmak üzere, aramızdan ayrılan bu misyona hizmet etmiş tüm parti büyüklerimizi rahmet ve minnetle anar, adı Adalet Partisi ile özdeşlemiş 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'e bu ülkeye sağladığı hizmetlerden dolayı müteşekkir olduğumuzu, sağlık ve esenlikler dilediğimizi ifade ederim."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Demokrat Parti Kütahya Türkiye Yerel Haberler

title