Haberler

Acteeum Group: "Avm'lerde Gecikme Var Ama Türkiye'den Gitmeye Niyetimiz Yok"

Türkiye'de 8 İlde Ancora İsmiyle Alışveriş Merkezi Projeleri Bulunan Acteeum Group, Samsun Projesiyle İlgili Olarak Mv Holding -Güzel Oteller ve Murat Vargı ile Aralarında Ortaya Çıkan İhtilafın Tümüyle Ticari Bir Anlaşmazlık Olduğunu ve Dolandırıcılık Gibi İddiaların Kesinlikle Doğru Olmadığı Görüşünü Açıkladı.

Türkiye'de 8 ilde Ancora ismiyle alışveriş merkezi projeleri bulunan Avusturya merkezli Acteeum Group, Samsun projesiyle ilgili olarak MV Holding-Güzel Oteller ve Murat Vargı ile aralarında ortaya çıkan ihtilafın tümüyle ticari bir anlaşmazlık olduğunu ve dolandırıcılık gibi iddiaların kesinlikle doğru olmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Acteeum Group Türkiye Genel Müdürü Tomasz Szewczyk, küresel kriz nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de AVM projelerinin geciktiğini, ancak Türkiye'den gitmek gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Tomasz Szewczyk, ihtilafa konu olan Samsun projesinin normalde Mart 2011'de tamamlanmasının öngörüldüğünü, ancak küresel kriz nedeniyle bankaların finansman sağlamaktan kaçındığını, kiracıların da kiralama konusunda isteksiz olduklarını, bu durumun da gecikmeye yol açtığını belirtti. Tomasz Szewczyk " Bu sadece Türkiye'ye özgü değil. Afrika'da, Avrupa'da, Rusya'da, ABD'de projelerin gerçekleşmesinde de gecikmeler söz konusu. Çünkü bankalar bu dönemde proje finansmanına pek yanaşmıyorlar. Yatırımcılar da yatırım konusunda temkinliler. Dolayısıyla bizim de Türkiye'deki projelerimizde öngörülen tarihlerde gecikmeler olacak. Eğer Samsun projesine zamanında başlamış olsaydık şimdiye kadar yarısını bitirmiş olurduk" dedi. Tomasz Szewczyk, proje için şimdiye kadar kendi kaynaklarından 30 milyon Euro civarında bir para harcadıklarını kaydetti.

-"TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ"-

Toplantıda MV Holding ve Güzel Oteller Şirketi arasındaki ihtilafa da değinen Tomasz Szewczyk " Biz Türkiye'de yabancı yatırımcı konumunda bulunan bir kuruluşuz. Bizim işimiz gayrimenkul geliştirme.Türkiye'den gitmeye niyetimiz de yok. Konu hukuki bir konu tamamen ticari bir ihtilaf niteliği taşıyor. Dolayısıyla yargı sürecine ve Türk adaletine güveniyor ve inanıyoruz. MV Holding'jn verdiği 22 milyon Euro'luk banka teminatlarının tek kuruşuna dokunmuş değiliz. 2.4 milyon Euro'luk arsa payı olarak ödenen rakam da duruyor. Sözleşmeyi fesh etmek istiyorlarsa, ilgili sözleşme hükümleri çerçevesinde bu parayı kendilerine ödeyeceğimizi ilettik. Geçen iki haftadır bu konuda kendileriyle bir dizi görüşme yaptık. Ancak onlar 40 milyon Euro'luk bir kayıptan söz ediyorlar. Ve bu rakamı nasıl hesapladıklarını da bilmiyoruz. 12.5 milyon Euro olarak kar kaybına uğradıklarını iddia ederek bu parayı da bizden istiyorlar. Sözleşmede fesih durumunda kesinlikle kar kaybı ödenmeyeceği şartı bulunmaktadır.Dolayısıyla bu yöndeki yapay taleplerinin hukuki bir gerekçesi yoktur." diye konuştu.

Tomasz Szewczyk, " Eğer iddialarının doğruluğuna inanıyorlarsa tahkim yolu açık, neden bu yola başvurmuyorlar.Dolandırıcılık iddiaları ve şantaj gibi suçlamalarla bir yere varılamaz. Biz Türkiye'deyiz ve her zaman bize ulaşabilirler. Sözleşme tüm konuları açık seçik olarak hükme bağlamış ve Mart 2008'de MV Holding-Güzel Oteller olarak karşılıklı olarak imzalanmıştır. İhtilaf tümüyle ticari niteliktedir. Sözleşme uyarınca tahkim yoluna rahatlıkla gidebilirler. Dolandırıcılık iddiaları gerçekten beni büyük şoka uğrattı" görüşünü ifade etti.

-"PROJELER TAMAMLANDIĞINDA 900 MİLYON EURO DEĞERE ULAŞACAK"-

MV Holding tarafından ileri sürülen iddialardan dolayı Acteeum Group olarak zarar gördüklerini belirten Tomasz Szewczyk " Küresel krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte biz de Türkiye'deki projelerimize hız vermeye kararlıyız. Samsun dışında bizim özellikle Doğu Anadolu'da yer alan bir dizi projemiz var. Atrium ve Coreo'nun yatırımcı kuruluş olarak yer aldığı bu projelerde hiçbir sorun yok. Biz Anadolu'da AVM'ler yaparak Türkiye'nin ve bu bölgenin kalkınmasına katkı yapmak istiyoruz.İstanbul'un yanı sıra Kahraman Maraş'ta,Şanlı Urfa'da, Malatya'da, Tokat'ta,Adana'da ,Tarsus'ta yatırımcıları bulunmuş ve arsaları alınmış projelerimiz için yerel yönetimlere toplam 300 milyon Euro'luk bir ödeme yapıldı.İstanbul Ancora da dahil bu projeler tamamlandığında 900 milyon Euro'luk bir değer ortaya çıkacak" dedi. (ANKA)

NÇ/NK

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title