Haberler

Acılı Baba Kurt: ''kızımı Annesiz Bıraktılar''

mayının patlaması sonucu ağır yaralanan 1 yaşındaki Zeynep, tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nden taburcu olmasının ardından karayoluyla Hakkari'deki evine getirildi.

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında mayının patlaması sonucu ağır yaralanan 1 yaşındaki Zeynep Kurt, tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nden taburcu olmasının ardından amcası ve yengesi tarafından karayoluyla Hakkari'deki evine getirildi. Evinin önünde kızına sarılarak gözyaşlarına hakim olamayan baba Kurt, "Kızımı annesiz bıraktılar.Onu annesiz bırakan failleri bulsunlar. Bu kızın ne günahı vardı annesiz bıraktılar" dedi.

Geçitli köyündeki yolcu münübüsünün geçişi sırasında patlayan mayınlı saldırıda ağır yaralı olarak götürüldüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Cerrahisi yoğun bakımında bir aydır tedavi gören Zeynep bebek, taburcu edildi. Sağlık Bakanlığına ait Akbuhans Helitopterle Hakkari'ye getirilmesi beklenen Minik Zeynep, hava muhalefeti nedeniyle ambulans helikorter havalanmayınca amcası Yalçın Kurt'a ait özel otomobille 12 saatlik bir yolculuğun ardından gece saat 01.00 de Hakkari'de Katramas mahallesindeki evine getirildi. Mayın mayın mağduru minik Zeynep'i dedesi Casım, amcası Nihat Kurt ve yakınlarının yanı sıra babası Hamit Kurt karşıladı. Kızına adak ettiği kurbanlık kesildikten sonra kızına sarılıp ağlayan baba Kurt, daha sonra adak ettiği kurbanlığın kanını kızının yüzüne sürdü. Minik Zeynep'in gelişi öncesi Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Özlem Köse ve 3 kişilik sağlık ekibi de evde hazır bulundu.

KIZIMIN NE GÜNAHI VARDI ANNESİZ BIRAKTILAR'

Van'da tedavi gören 24 gün önce taburcu edilen kızı Sudenaz ile 1 yaşındaki Zeynep'in yaralı olarak kurtulmalarına sevinen, ancak olayda hayatını kaybeden 23 yaşındaki eşi Şirin Kurt'un acısını yaşayan Hamit Kurt, artık olayın fallerinin biran önce bulunup yargınlanlaması istedi. Baba Kurt, "Kızımı annesiz bıraktılar. Onu annesiz bırakan failleri bulsunlar. Allah onlara da böyle acı göstersin. Artık Türkiyeye de sesleniyorum.Bu olayı işleyen failleri bir an önce bulunsun. Bu kızın ne günahı vardı annesiz bıraktılar. Kızım iyileşirse ona bir kurban adak ederim' demiştim ve o sözümü yerine getirdim. Kızım için kurban adak ettim. Kızıma kavuştuğum için çok mutluyum. Ancak aynı saldırıda eşimi kaybettiğim için de çok üzgünüm" dedi.

16 Eylül günü Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında yola döşenen mayının köy minibüsünün geçişi sırasında patlaması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Behçet DALMAZ / HAKKARİ (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title