Haberler

Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Kolbaia

Gürcistan'ın Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Vakhtang Kolbaia'nın İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği girişinde karşılanması ve açıklaması Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Kolbaia: - "Maalesef Abhazya'da olan Abhaz kardeşlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz ama kuramıyoruz" Gürcistan'ın Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Vakhtang Kolbaia, "Maalesef Abhazya'da olan Abhaz kardeşlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz ama kuramıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Gürcistan'ın Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Vakhtang Kolbaia'nın İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği girişinde karşılanması ve açıklaması Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Kolbaia: - "Maalesef Abhazya'da olan Abhaz kardeşlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz ama kuramıyoruz" Gürcistan'ın Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Vakhtang Kolbaia, "Maalesef Abhazya'da olan Abhaz kardeşlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz ama kuramıyoruz" dedi.İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'ni ziyaret eden Kolbaia, Gürcü ve Abhaz asıllı Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı dernek üyelerine teşekkür eden Vakhtang Kolbaia, şöyle konuştu: "Maalesef 1992-1993 yıllarında Abhazya'da bir savaş gerçekleştirildi. Yüzyıllardır birlikte yaşayan Gürcü ve Abhaz milletleri gerginlik yaşadı ve savaştı. Maalesef bu harpten sonra 1992 yılında resmi olarak millet tarafından seçilen meclis ve hükümet Abhazya'dan göç ederek, Tiflis'e yerleşmek zorunda kaldı. Abhazya'dan 300 bin kişi göç etti. Şu anda Abhazya hükümeti ve Abhazya meclisi olarak faaliyetlerimize Tiflis'te devam ediyoruz."Abhazya'da savaştan önce nüfusun yüzde 45'inin Gürcü ve Abhazlardan oluştuğunu dile getiren Kolbaia, şimdi ise bölünmüş durumda olduklarını anlatarak, "Ancak, gelecekte hem Abhazlar hem de Gürcüler birlikte yaşamak zorundadır" ifadesini kullandı.Bölge insanının sorunlarının barış yoluyla çözülebileceğini kaydeden Vakhtang Kolbaia, "Maalesef Abhazya'da olan Abhaz kardeşlerimizle diyalog kurmaya çalışıyoruz ama kuramıyoruz. Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin Bey ile bu konu üzerinde konuştuk. Seçimden sonra bir araya gelip, büyükelçilik vasıtasıyla bu konunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.Abhazya Özerk Bölgesi Başkanı Kolbaia, Türkiye'de yaşayan Abhazların Türkiye'yi çok sevdiğine de dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title