Haberler

Abdullah Gül'ün Eşi, Siyasete Dönmesini İstemiyor

Güncelleme:

Başkent kulislerinde Hayrünnisa Gül'ün, eşi Abdullah Gül'ün siyasete dönmesine karşı olduğu iddiası konuşuluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından akıbeti en çok merak edilen isim Abdullah Gül oldu. Gül, dün bir gazetede çıkan haber üzerine yaptığı kısa açıklama ile yeni bir siyasi parti kurmak gibi bir düşüncesinin olmadığını açıkladı. Üstelik, “Hiçbir zaman böyle bir niyeti olmadığı” vurgusuyla.

'DÖN' BASKISI YOĞUNLAŞTI

Vatan'da yer alan habere göre; Köşk kaynakları, Cumhurbaşkanı’nın o dönemlerde olduğu gibi, son haftalarda da yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğunu belirtiyorlar. Hatta o günlerden daha fazla çalınıyor Gül’ün kapısı. Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklar, Gül’ün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin başına geçmesi ve ardından Başbakanlık görevini üstlenmesi yönünde büyük bir baskıya hedef olduğunu belirtiyorlar.

28 AĞUSTOS'U BEKLİYOR

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasının ardından, Abdullah Gül ile görüşenler arasında iş dünyasından önemli isimler, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, eski siyasetçiler, milletvekilleri ve bazı bakanlar da var.

Köşk’e yakın kaynaklar, görüşmeye gelen herkesin Gül’den iktidar partisinin genel başkanlığı ve başbakanlık görevlerini üstlenmesini istediğini, Cumhurbaşkanı’nın üstünde bu yönde yoğun bir baskı olduğunu kaydediyorlar. Aynı kaynaklar, siyaset sahnesinden çekilmesine ihtimal vermedikleri Abdullah Gül’ün, önce Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunu, ardından da görevini devretmeyi beklediğini söylüyorlar. Gül’ün görüştüğü herkese, “Bütün bunlar, seçim ve devir teslim süreci bittikten sonra konuşulacak konular” dediği de gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili herkes, Cumhurbaşkanı Gül’ün, kurucusu olduğuna vurgu yaptığı ve “Bir gün siyasete dönersem, benim partim var” dediği AK Parti’nin bu süreç ile ilgili siyasi ve yasal alt yapıyı oluşturmasını beklediğini belirtiyor.

FIRST LADY 'BIRAK' DİYOR

Kulislerde, eşi Hayrünnisa Gül’ün, Cumhurbaşkanı’nın yeniden aktif siyasete dönmesine karşı olduğu konuşuluyor. Bu söylentiyi Gül ailesine yakın kaynaklar da doğruladılar. Görüştüğüm kaynaklardan biri, “Doğru, Hanımefendi sıcak bakmıyor, siyasete dönmesinden yana değil” derken, bir diğeri, “Hangi siyasetçi eşi yeniden aynı gergin ve yoğun hayata dönmek ister ki, Hayrünnisa Hanım da Beyefendi’yi yanında istiyor tabii” ifadesini kullandı.

Ancak yakın çevreleri, sonuçta Abdullah Gül’ün aktif politikaya dönüp, AK Parti’nin başına geçmeye karar vermesi halinde (ki bu çok yüksek bir ihtimal olarak görülüyor) eşinin de kendisine yine destek olacağına şüphe duymadıklarını belirtiyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Ak Parti Politika Haberler

500

Yorumlar (17)

Ömer KARTAL:

Hanım efendi çok haklı...Siyaseti zirvede bırakması çok doğru olacak..Abdullah Gül tekrar geri döner ise yıpranabilir. Hayrinusa hanımefendiyi görüşünden dolayı kutluyorum.

15
5
yanıtYanıtla
hodorhodor@hotmail.com:

Gülün tekrar siyasete dönmesi türkiye için çok iyi olacak. zafere giden yolda ayağa diken batabilir

yanıt0
yanıt0
toro:

O karıyı dinlemez, ustası ne derse o, nasıl ''kalk gidelim apdullah demişti''

16
3
yanıtYanıtla
yilmut:

siyasetteki en üst makama gelen biri için orası son duraktır...bunu anlamamak ve israr etmek bence tamamen açgözlülük olur ve onur kırıcı bir davranıştır...ayrıca AKP nin yolsuzluk şaibelerine de katılmış olur...bunu kaba tabirle ATTAN İNİP EŞŞEĞE BİNMEYE benzetiyorum...

16
0
yanıtYanıtla
/TABLE:

ABDULLAH, 16.000 LİRA NEYİMİZE YETMİYOR, YETER ARTIK BİR DUR BİR SOLUKLAN, MEZARA MI GÖTÜRÜCEN PARALARI, MİLLETE HİZMET AŞKIYLA YANAN BİR SEN Mİ VARSIN KOCA MEMLEKETTE ABDULLAH, BANA BARİ YAPMA BÖYLE, BEN EŞİNİM YAHU...

10
5
yanıtYanıtla
doğrucu davut:

bencede gelmesin. zaten çankaya tatil köyü idi onlar için.

14
1
yanıtYanıtla
halil:

karısına söz geçiremez ülke yönetecek ....vay be.

1
13
yanıtYanıtla
mehmetm@m.m:

Bence de donmemeli...futbolcular gibi jubilesini yapti...bunca tarafsizliktan sonra taraf olmak hos gorulmez

6
4
yanıtYanıtla
realistuskudarlim01@hotmail.com:

hangi tarafsızlık.

yanıt0
yanıt0
T.C. İbrahim Uzun:

GÜLE SİYASETE DÖN DİYE İŞ ADAMLARI AK PARTİNİN KAYMAĞINI YİYEN KİŞİLERDİR MİLLET VEKİLLERİ İSE PARTİNİN BİTECEĞİNİ İYİ BİLİYORLAR GÜL AYAKTA TUTAR DİYE KENDİLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR MEMLEKETİ DÜŞÜNEN YOK

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title