Haberler

ABD'nin En Prestijli Mobilya İşletmeciliği Ödülü Bir Türk'ün

ABD'nin en prestijli mobilya mağaza işletmeciliği ödülü bu sene bir Türk'e verildi.

ABD'nin en prestijli mobilya mağaza işletmeciliği ödülü bu sene bir Türk'e verildi.

Büyük Metropolitan Mobilya Derneği (GMFA), 1961 yılından bu yana dağıttığı Mobilya işletmeciliği ödülüne 2012 yılında Sunset İnternational sahibi Mehmet Bilici'yi layık gördü. New Jersey eyaletindeki en büyük mobilya mağazasına sahip olan Bilici, "Bir Türk markasının Amerika'da tanınmasına katkıda bulunduğumuz için çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Kayseri merkezli İstikbal Mobilya ürünlerinin ABD'deki tek yetkili dağıtıcısı olan Sunset İnternational, New Jersey eyaletindeki en büyük mağazaya sahip olma özelliğini de taşırken, firmanın kurucusu Mehmet Bilici, İstikbal ürünlerinin tamamını Amerika'da bulundurduklarını ve ülkede ilk yüze giren mobilya zincir mağazalarına toptan ürün temin ettiklerini belirtti.

GMFA Başkanı Patrick Cory, New York Metropolitan bölgesinin mobilya endüstrisine katkıda bulunanlar onuruna düzenlenen ödül gecesinde, Amerikan mobilya sektörüne katkılarından dolayı Mehmet Bilici'ye teşekkürlerini sundu. Dernek yönetici ve üyeleri başta olmak üzere ABD'nin doğu eyaletleri mobilya sektörünün devlerinin buluştuğu gecede Bilici, 'New Jersey Furnishing Assocation' isimli kuruluşun ilk mali yöneticiliğini yapmış olan 'Howard Liveright Anı Ödülü' ile ödüllendirildi.

Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Celal Seçilmiş'in de Bilici'ye destek için hazır bulunduğu gecede, T.C. New York Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı, "Türk girişimcilerin bu başarıları bizim göğsümüzü kabartıyor, ülkemizin adını kaliteli ürünleri ile Amerika'da temsil ederek iki ülke ticaretinin artmasına katkıda bulunan Sayın Mehmet Bilici'nin Amerika'da iş yapmayı düşünen bütün Türk girişimcilere örnek olmasını arzu ediyoruz" şeklinde duygularını ifade etti.

-ABD'nin Türkiye'den yaptığı mobilya ithalatının yüzde 85'ine sahibiz-

ABD'ye yatırım yapmanın başlangıçta kolay olmadığını dile getiren ve ilk yıllarda sevenleri tarafından çok fazla para kaybetmeden ülkesine dönmesi tavsiye edilen Sunset İnternational sahibi Mehmet Bilici, "Bugün ABD'nin Türkiye'den yaptığı mobilya ithalatının yüzde 85'lik payına sahibiz" dedi.

Amerika'daki pazarın isteklerini iyi algılayan İstikbal ve Boydak grubunun ürün çeşidi sayesinde Amerikalı tüketicinin takdirini kazanmayı başardıklarını söyleyen Bilici, " ABD'de 12. yılı doldurduğumuz bu sene Amerika'nın 100 büyük perakendeci firmalarına ürün vermeye başladık, bunun sonucu olarak da bu ödülü hak ettik diye düşünüyorum" dedi.

Turkiye'den Amerika'ya yılda yaklaşık 1040 konteyner mobilya ürünü getirip, dağıtımını yaptıklarını belirten İstikbal Amerika temsilcisi Bilici, ABD'de en büyük ve bilinen mobilya perakendecileri olarak tanınan, 'JCPenney', 'Target',

'Raymour and Flannigan' ve 'American Signature' gibi 100-150 şubelik mağazalara toptan ürün servisi verdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - NEW JERSEY

Kaynak: AA / Güncel

New Jersey New York İstikbal Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title