Haberler

ABD'li Heyet Vali Güvençer'i Ziyaret Etti

ABD'nin Oklahoma Eyaleti Askeri ve Gazi Eyalet Bakanı Rita Adell Aragon, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti

ABD'nin Oklahoma Eyaleti Askeri ve Gazi Eyalet Bakanı Rita Adell Aragon, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

ABD'den gelen heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Güvençer, " Türkiye'ye ve Muğla'ya hoş geldiniz. Muğla'nın muhteşem güzelliğini ben de yeni gözlemliyorum. Bu güzelliğin birer emanetçisi olduğumuzun farkında olarak sahip olduğumuz zenginliği gelecek nesillere koruyarak bırakmanın bilincinde olmalıyız. Bu güzelliği hem Türk vatandaşlarımızla hem de dünya vatandaşları ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Heyetle ziyarete katılan Turquoise Council of Americans and Eurasians (TCAE) Başkan Yardımcısı Orhan Küçükosman ise ticari ve kültürel ilişkilerin kurulması amacıyla heyettekiler ile Muğla'ya geldiklerini söyledi.

Oklahoma'da Türk Derneği bulunduğuna işaret eden Küçükosman, "Derneğimiz bünyesinde Türkiye'nin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Her yıl Türk işadamlarını ağırladığımız resepsiyon düzenliyoruz. Bu sayede Oklahoma ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek ve işadamlarımızın ortak çalışmalar yapmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu organizasyona hem Türkiye'den hem de Oklahoma'dan milletvekillerimiz ve iş adamlarımız katılıyor" diye konuştu.

Amaçlarının  iki grubu bir araya getirerek birbirlerini tanımalarını sağlamak olduğunu ifade eden Küçükosman, şunları söyledi:

"Muğla ziyaretimiz, ticaret odasının 2 yıl önce yaptığı çalışma ile başladı. Biz ayrı bir heyetle daha önce de Muğla'ya geldik. Bu ikinci ziyaretimiz. Amerikalılar Türkiye'yi çok iyi tanımıyor. Bizim asıl amacımız Türkiye'nin iyi bir şekilde tanıtılması, Türk halkının sevecenliğini, dostluğunu, gelişmişliğini, demokratik bir ülke olduğunu göstermek."

Ziyarete Cumhuriyetçi Eyalet Milletvekili John Trebilcock, hakim Susan Childers Rogers, Cumhuriyetçi Eyalet Milletvekili Tomas Ray Newell, Oklahoma Community College Rektörü William Sechrist, UMB Bankası Başkan Yardımcısı Mary Donna Pointer, Oklahoma Eyaleti Cumhuriyetçi Senatör Cliff Aldridge ve eşi Deeann Aldridge, Eski Meclis Başkanı ve İş Adamı Greg Allen Piatt ve eşi Kay Lynn Piatt, Oklahama Kültür Derneği Direktörü Ersin Demirci, MUSİAD Başkanı Sami Çoban ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Vali Güvençer, heyettekilere Muğla'ya özgü çeşitli hediyeler verdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Güvençer Oklahoma Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title