Haberler

ABD, Firmadan Hesap İstedi: Bu Kadar Toyota'yı IŞİD'e Kim Verdi?

Güncelleme:

ABD, IŞİD'in çok sayıda Toyota marka 4x4 araca nasıl sahip olduğunu sordu; Toyoto "En ufak bilgiye sahip değiliz." dedi.

ABD yönetimi, IŞİD'in çok sayıda Toyota marka 4x4 araca nasıl sahip olduğunun aydınlatılması için firmadan bilgi talep etti. Toyoto ise "En ufak bilgiye sahip değiliz." dedi.

KATI KURALLAR İZLENİYOR

Sputnik'te yer alan habere göre Toyota Halkla İlişkiler Müdürü Ed Lewis tarafından yapılan açıklamada, araçları askeri amaçlar ya da terörist faaliyetler için kullanabilecek ya da modifiye edebilecek kişilere satış yapılmaması için firmanın katı kurallar izlediğini belirtildi.

"BUNU TAKİP İMKANINA SAHİP DEĞİLİZ"

Lewis ayrıca, araçların üçüncü kişiler tarafından satın alınmasını ya da çalınmasını takip edebilecek imkanlara sahip olmadıklarının da altını çizdi.

ARAÇ SEVKİYATINI 2012'DE DURDURMUŞLARDI

Toyota, 2012 yılında Suriye'ye araç sevkiyatını resmen durdurduğunu açıklamıştı.

BİR TÜRK VATANDAŞI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Hasan Said Yüksekbaş adlı bir zanlının Türkiye'deki çeşitli şirketlerden kiraladığı lüks 4x4 araçları Suriye'ye geçirerek IŞİD ve muhalif gruplara sattığı iddia edilmişti. Farklı illerde faaliyet gösteren 30'u aşkın firma, kiralanan lüks arazi araçlarının bir çete tarafından Suriye'ye kaçırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurmuş, Yüksekbaş firma sahiplerince yakalanıp polise teslim edilmiş ancak parmak izi tespitine götürülürken kaçmıştı.

NEDEN 4x4 TERCİH EDİLİYOR?

4x4 açık kasa arazi araçları, ağır makineli tüfek, doçka, uçaksavar hatta top gibi silahların kolayca takılabilmesi nedeniyle teröristler tarafından sıkça tercih ediliyor. Bu araçlar hem personel hem mühimmat taşımak için her türlü arazi koşullarında kullanılabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Suriye Dünya Haberler

500

Yorumlar (61)

ERZURUM HINISLI:

YPG toyotayla isidi kendi silahiyla yendi :)

75
13
yanıtYanıtla
zart zort:

Cok yakinda yaya kalicaksiniz isid domuzlari, kafa nasil kesildini putin oreticek size.

23
1
yanıtYanıtla
ERZURUM HINISLI:

Bekleyin isidciler YPG rakkaya girecek :)

18
3
yanıtYanıtla
züppeli hoca:

ne kadar enteresan deilmi parmak izi almaya giderken kacmışş

20
0
yanıtYanıtla
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:

RECEP ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN? SONRAKİLER SÜDİARABİSTAN . KATAR. EMİRLİKLER. KUVEYT ORGANİNOSYONLAR BUNLAR

16
3
yanıtYanıtla
Vann:

Dubaidan, Arap gardesleri verdi! nasilki Hristian rusya irana, silah abd destek veriyor! nasilki sizlere gz gore gore kafirler destek veriyor! onlarada sunni kardesleri verdi, cogunuda kanimet aldilar kafir şiilerden

3
15
yanıtYanıtla
Ercan:

PKK nin elindeki amerikan ve alman silahlainin da arastirin !

18
0
yanıtYanıtla
tarsus:

bu kadar silahı pkk ya kim verdi

15
1
yanıtYanıtla
KOLORDU:

GERİ ZEKALI AMERİKA SALAĞA YATMA

14
1
yanıtYanıtla
İSLAM DEVLETİ VE ÜMMET HİLAFETİ:

IRAĞA VE SURİYE KUKLA KÖPEKLERİNİZE VERDİĞİNİZ SİLAH VE ARAÇLAR GANİMET OLARAK IŞİD E GEÇTİ. ABD NE KADAR KÖPEKLERİNİZİ TOPLAYIP BM 5 Lİ ÇETEYLE IŞİDE KARŞI YOK ETME PLANINIZI VE KATLİAMLARINIZI YAPSANIZ, ALLAHIN NURUNU SÖNDÜREMEYECEKSİNİZ. MÜSLÜMANLIĞI SİZİN DEMOKRASİ VE LAİKLİĞİNİZE YEDİRMEYECEĞİZ. KUKLA SÖZDE İSLAM ÜLKE LİDERLERİNİ KENDİNİZE HİZMETÇİ OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ AMA İSLAM DEVLETİ VE HİLAFET ASKERLERİNİ ASLA KÖLELEŞTİREMEYECEKSİNİZ.

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title