Haberler

AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendırme Kurulu Toplantısı

2012 yılı AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 1.toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer başkanlığında VATSO Tuşba Salonu'nda gerçekleştirildi.

2012 yılı AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 1. toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer başkanlığında VATSO Tuşba Salonu'nda gerçekleştirildi.

AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen toplantıya kurul üyeleri Y.Y.Ü. Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bahçesaray Kaymakamı Orhan Aktürk, Çatak Kaymakamı Ahmet Demirci, Gevaş Kaymakamı Yusuf Guni, Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer ve STK temsilcileri katıldı.

AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sinan İmamoğlu, kurulun görevleri ile ilgili kısa bir sunum yaptıktan sonra merkez olarak Avrupa Birliği ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İmmamoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı'nca mali destek sağlanan 'Avrupa'nın Doğu Ucu: Van' projesi kapsamında 4 il merkezi ve 9 ilçe merkezinde AB TIR'ı etkinlikleri düzenlediklerini, 9 Mayıs'ın Avrupa günü olarak kutlanıyor olması dolayısıyla, bu tarihte AB Gemisi etkinliği düzenlediklerini belirtti. Van Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi'nin 1 yılı aşkın bir süredir EURODESK Temas Noktası olarak da hizmet verdiğini belirten İmamoğlu, ayrıca AB Gençlik programlarından biri olan Avrupa Gönüllü Hizmeti programının da ildeki tek yetkili kuruluşu olduklarını hatırlattı. Hem EURODESK Temas Noktası olarak, hem de Avrupa Gönüllü Hizmeti yetkili kuruluşu olarak gençlere hizmet vermeye başlamış olmanın Van'daki gençler için büyük bir fırsat olduğunu belirten İmamoğlu, Avrupa fırsatları konusunda bilgi ve destek almak isteyen gençleri Kültür Sarayı'nda hizmet vermekte oldukları merkeze davet etti.

Kurula başkanlık eden Van Vali Yardımcısı

Mehmet Yüzer, AB'ye katılım sürecinde, yerel karar alıcılara önemli görevler düştüğünü belirterek kurumlar arası işbirliğine dikkat çekti.

Topantıda söz alan Y.Y.Ü. Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversite olarak AB konulu tüm çalışmalara büyük önem verdiklerini, öğrencilerinin AB Hayatboyu Öğrenme Programı olan Erasmus'tan daha fazla yararlanabilmesi için müfredatlarını revize etmek

üzere

çalışma başlattıklarını ifade etti. Battal, AB ülkelerinde bulunan üniversitelerin müfredat programlarına uyumlu hale getirilecek bölümlerden daha fazla öğrencinin değişim programından faydalanarak yurtdışında eğitim imkanına kavuşacağı müjdesini verdi.

Toplantıda VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu da, VATSO olarak Avrupa Birliği konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Peyami Battal İmamoğlu Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren Kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title