Haberler

AB Suriye'ye Lüks Mal İhracını Yasakladı

Avrupa Birliği halka şiddet politikasının sürdüğü Suriye'ye lüks malların ihracatını yasakladı.17 Haziran'dan itibaren uygulanacak yaptırımlar uyarınca birim fiyatı 10 avronun üzerindeki havyar, truf mantarı ve purolar, litresi 50 avroyu aşan...

Avrupa Birliği halka şiddet politikasının sürdüğü Suriye'ye lüks malların ihracatını yasakladı.

17 Haziran'dan itibaren uygulanacak yaptırımlar uyarınca birim fiyatı 10 avronun üzerindeki havyar, truf mantarı ve purolar, litresi 50 avroyu aşan alkollü içecekler, 200 avronun üzerindeki deri ve kristal ürünler, 500 avronun üzerindeki saatler, 600 avronun üzerindeki ayakkabı ve takılar ve 25 bin avronun üzerindeki taşıtlar Suriye'ye ihraç edilemeyecek.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Ashton, Suriye rejimi üzerindeki baskıyı artırmaya dönük yaptırımları, halkı menfi etkilememesi için "dikkatlice ayarladıklarını" söyledi.

Suriye lideri Beşar Esad'in Londra doğumlu eşi Esma Esad'in internet üzerinden Avrupa'dan pahalı kıyafet ve mobilyalar sipariş ettiği basına yansımıştı.

AB, Suriye'ye ilave yaptırımlar kapsamında ayrıca halka şiddet uygulamada ve silah yapımında kullanılabilecek maddelerin ihracatına yasak getirdi.

Bu kapsamda Suriye'ye satılamayacak ürünler arasında gaz maskeleri, çelik yelekler, zehirli kimyasallar ve bunların üretimine yönelik laboratuvar malzemeleri, teknoloji ve yazılımlar bulunuyor.

Muhabir: Feyzullah Yarımbaş

Yayıncı: Hüseyin Köşger - BRÜKSEL

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title