Haberler

Gürcistan, Ukrayna ve Kosova AB'ye Vizesiz Seyahat Edebilecek

Güncelleme:

AP Dış İlişkiler Komitesi, Ukrayna, Gürcistan ve Kosova'nın vize serbestisi için gerekli şartları yerine getirdiğini ve AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri yönünde görüş bildirdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi, Ukrayna, Gürcistan ve Kosova vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesine onay verdi.

3 ÜLKE GEREKLİ ŞARTLARI YERİNE GETİRDİ

Strazburg'da toplanan AP Dış İlişkiler Komitesi, üç ülkenin vize serbestisi için gerekli şartları yerine getirdiklerini ve kısa sürede AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilen ülkeler listesine eklenmeleri yönünde görüş bildirdi.

AB GÜÇLENECEK

Komite üyeleri, adı geçen ülkelere vize serbestisi ile AB'nin stratejik hedeflerinin güçlendirileceğini savundu.

EN ÇOK EVET OYUNU GÜRCİSTAN ALDI

Komitede yapılan oylamada Ukrayna'ya vize muafiyeti için 42 evet, 3 hayır oyu verilirken, 6 çekimser oy kullanıldı. Gürcistan vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahati için 43 milletvekili evet, 5 milletvekili hayır oyu kullanırken, 3 üye çekimser kaldı. Kosova ile ilgili oylamada ise 38 evet, 7 hayır ve 6 çekimser oy çıktı.

KARARIN 1 YIL İÇİNDE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Dış İlişkiler Komitesinin raporu AP Sivil Özgürlükler Komitesine gönderilecek ve eylül ayında burada ele alınıp değerlendirilecek. Ukrayna, Gürcistan ve Kosova'ya vize serbestisi kararının bu yıl içinde çıkması bekleniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Gürcistan Ukrayna Kosova Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

vali:

yalan haber. amac belli Türkiyeden cekiniyorlöar. gürcistan mis kosovaymis . toplasan kac kisi. karsinda 80 milyoluk dev Türkiye var. korkuyorlar . hic bir Zaman izin vermeyecekler. Avrupada yasayan Türkleri 50 yil gecmesine rahmen kendilerine benzedemediler. tek sorun cikaran Türkler. digerleri onlar gibi yasiyor ama Türkler her sehire cami yapiyorlar . Türkce konusuyorlar. Sorun Burda. Hatta almanya bunu engellememk icin Türkiyeden evleneceklerin eslereinin türkiyede 6 ay kursa gidip bil

9
13
yanıtYanıtla
Angora:

Ukraynayi kutluyoruz. son 1 senedir ukrayna devleti , zaten bio passaportlarinidegistirmek icin harekete gecmisti. 1 milyon ukraynalida pasaportlarinidegistirdiler , her sey ukraynanin istedigi gibi gidiyor . avrupa birligibir kultur birligidir . 80 milyon kultursuz t. c vatandasi simdi diyordur. gurcistan kim , bosna kim , bi buyuguz , biz kraliz , biz deviz . . . . beyler sizin birliginiz , azerbeycan-irak-suriye-afganisla denktir. bizr dahaki saferde ukraynanin avrupa birligini girisini kutlam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title