Haberler

Burhan Kuzu Biyografisi

Burhan Kuzu
Doğum YeriKayseri / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1955

Burhan Kuzu Kimdir ?

Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955, Develi, 1 Kasım 2015 tarihinden beri Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekilliği yapan Türk hukukçu ve siyasetçi.

Burhan Kuzu, 1 Ocak 1955 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinde Ali Rıza Bey ve Zahide Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kuzu, akademik çalışmalarda bulundu ve 1998 yılında profesörlük unvanı aldı. Stajyer kaymakam olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyeliği ve başkanlığı görevlerini yürüttü. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yer aldı. Meslekî alanda yayımlanmış çok sayıda makale ve kitabı bulunmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve yöneticilik yaptı. Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapmıştır.Hâlen Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Kuzu, Fransızca bilmektedir.

TBMM kariyeri
2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu üyesi olarak aktif siyasete başlayan Kuzu, partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. Sadece iki partinin meclise girebildiği 2002 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2007 ve 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak tekrar meclise giren Kuzu, partisi içinde uygulanan üç dönem kuralına takıldığı için Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde aday olamamıştır.Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Anayasa Komisyonu üyeliği yaptı. Hâlen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği yapmaktadır.

title