Haberler

9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları

Güncelleme:

Malatya'da düzenlenen 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'nın açılışı yapıldı.

Malatya'da düzenlenen 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları'nın açılışı yapıldı.

Eski Belediye Meydanı'nda toplanan sporcular ve antrenörler, kortej eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılışın gerçekleştirileceği Atatürk Spor Salonu'na geçildi.

Malatya Valisi Vasip Şahin, konuşmasında, 9. Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları'nda 23 ilden yaklaşık 2 bin 250 sporcunun 12 branşta mücadele edeceğini belirterek, sporculara başarı diledi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da 9 yıldır doğu ve güneydoğu kentlerinin sporcularını, il müdürlüğü teşkilatlarını, antrenörlerini bir araya getiren spor oyunlarının bu yıl Malatya'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafında spor tesisleri yapımına devam ettiklerini belirten Baykan, şöyle konuştu:

"Bu tesislerin dolması gerekiyor. Bitenler doluyor, bitecek olanlara da sporcu gerekiyor. O yüzden bugün burada bulunan siz değerli sporcularımız ile sizleri sevk ve idare eden antrenörlerimiz, eğitimci arkadaşlarımız, çok önemli ve ulvi bir görevi üstlenmiş bulunmaktasınız. Arkadaşlarımızın elinde, 'spor yap zinde kal', 'geç kalma spor yap', 'uyuşturucuya hayır', 'sporsuz bir devlet gerilemeye mahkumdur' gibi güzel sözler var."

Tüm sporcuların buralardan filizlenerek Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ülkeyi temsil etme fırsatı bulduğuna dikkati çeken Baykan, bu fırsatın fazlasıyla değerlendirileceğine inandığını ifade etti.

Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan sporcuların katıldığı oyunlar, 2 Eylül'de sona erecek.


Kaynak: AA / Spor

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Baykan Vasip Şahin Malatya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title