Haberler

81 İlden 81 Yıldız Projesi

Ali Hakan Der - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himaye ettiği "81 İlden 81 Yıldız" Projesi'nin 2012 Tanıtım Toplantısı Abant'ta şenlik havasında yapıldı.

Ali Hakan Der - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himaye ettiği "81 İlden 81 Yıldız" Projesi'nin 2012 Tanıtım Toplantısı Abant'ta şenlik havasında yapıldı.

Abant Gölü'ne bakan yamaçlardan birinde yapılan toplantı, yıldızların tanıtım filmiyle başladı. Film gösterimi sırasında fotoğrafları, okulları ve elde ettikleri başarıları ekrana yansıtılan öğrenciler hakkında Hayrünnisa Gül de eşi Abdullah Gül'e bilgi verdi.

Sunuculuğunu Bekir Develi'nin yaptığı toplantıda, "Cumhuriyet'in 100. yılında görmek istediğim Türkiye" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Balıkesir'den Nazlıcan Kılıç, kompozisyonunu okudu. Kılıç, kompozisyonunu okuduktan sonra yıldızların Hayrünnisa Gül'e "Hayrünnisa Anne" diye hitap ettiğini belirterek, "Ben de size Hayrünnisa Anne" demek istiyorum dedi.

Daha sonra bir televizyon kanalındaki yetenek yarışmasında bu yıl finalist olan Abdullah Talayhan, yeteneklerini sergiledi ve bir eliyle 2 top çevirirken, diğer eliyle Hayrünnisa Gül'ün karıştırdığı zeka küpünü kısa sürede tamamladı.

Yine yetenek yarışmasına katılan Çağın Parmaksız, illüzyon gösterisiyle kaşık büktü. Parmaksız'ın, 3 kişinin belirlediği 3 haneli rakamların toplamı 20880 sonucuna ulaşarak, daha önceden hazırladığı bir zarfın içinden de aynı sonucu göstermesi ve bunun 20 Ağustos 1980 olan Gül çiftinin evlilik tarihi olduğunu belirtmesi, uzun süre alkışlandı.

Parmaksız, ayrıca bir iskambil destesini alarak, destede bir kağıdın ters olduğunu belirtti. Parmaksız, bir haftadır Gül ile telepati kurmaya çalıştığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı'ndan bir kağıt tutmasını istedi. Gül daha sonra Parmaksız'ın isteği üzerine bu kağıdın "karo papaz" olduğunu söyledi. Parmaksız'ın açtığı destede, ters olan tek kağıdın "karo papazı" olduğu görüldü.

Konuşmaların ardından yemeğe geçildi.

-Gül çifti oyun oynadı-

Yemeğin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, oyun alanında çocuklarla eğlendi. Gül çifti jenga ve dart oynadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, topun ilerideki deliklerden geçirilmesinin amaçlandığı penaltı atışı yaptı. Bir karikatürist de Cumhurbaşkanı Gül'ün karikatürünü çizdi.

Gül çifti burada davetlilerle sohbet etme imkanı da buldu.

Toplantının son bölümünde ise Ferhat Göçer sahne alarak beğenilen şarkılarını seslendirdi.

Tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra kızları Kübra ve eşi Mehmet Sarımermer ile torunları Zeynep Serra, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, sanatçı Hasan Kaçan, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Basketbol Milli Takımı Menajeri Harun Erdenay, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımı sporcuları, halterci Halil Mutlu ve 81 ilden davet edilen yıldız öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tanıtım toplantısının sponsorluğunu TTNET yaptı.

- ABANT

Kaynak: AA / Politika

Hayrünnisa Gül Bekir Develi Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title