Haberler

79. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın Onur Konuğu Gaziantep

79

79. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın bu yıl onur konuğunun Gaziantep olduğu belirtildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Gaziantep'in onur konuğu olduğu 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçilere kentin, ekonomi, sanayi, ticaret, kültür ve turizm potansiyelinin, en iyi şekilde tanıtımının yapılması için kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörün de desteğiyle çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, 27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresince alınan 1750 metrekare alanda ildeki kurumların katkılarıyla Gaziantep'e özgü tasarlanmış standlarda tanıtımların yapılacağı, fuar süresince başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Gaziantep Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

'Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Belediyeleri, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile Güneydoğu Birlik Tarım Satış Kooperatifleri katkı sağladığı 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'na, Tiryaki Gıda Group, Merinos Halı, Şölen Çikolataları, Naksan Holding, Gülsan Group, Acarsan, Sanpa Gıda katılacaklar. Fuarda Gaziantep Üniversitesi tarafından, Modern Dans Topluluğu Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Türkülerle Gaziantep Konseri, Tasavvuf Müziği Konseri ve Semazen Gösterisi, Milli Mücadelede Gaziantep- Fotoğraf Sergisi ve Gösterisi düzenlenecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, Yabancı Damat Dizisi oyuncularından Arif Erkin Güzelbeyoğlu (Memik Dede) ve Tülin Oral (Eftelya Hanım) Söyleşisi, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından sergilenecek olan Gaziantep kına gecesi gösterisi, Gaziantep yöresi halk oyunları gösterisi, Ahmet Özoğlu ve yöresel Alleben Müzik Grubu konseri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mozaik Okulu tarafından sergilenecek olan mozaik yapımı gösterimleri ile etkinliklere devam edecek. Fuarın son iki gününde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ruhnevaz Müzik Topluluğu Gösterisi, el sanatları gösterimi sunulacak, böylece 5 Eylül Pazar günü fuar kapanışına kadar onur konuğu Gaziantep'e yaraşır bir tanıtım programını el birliği ile sergilemiş olacaklar.'

(YÜC-NÖZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title