Haberler

75. Yıl İlköğretim Okulu Ek Bina Temeli Törenle Atıldı

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 4+4+4 eğitim sistemine geçiş öncesinde il genelindeki tüm okullarının fiziki şartlarının gözden geçirildiğini ve bu sistem için Nevşehir'de ciddi bir bina eksikliğinin bulunmadığını belirtti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 4+4+4 eğitim sistemine geçiş öncesinde il genelindeki tüm okullarının fiziki şartlarının gözden geçirildiğini ve bu sistem için Nevşehir'de ciddi bir bina eksikliğinin bulunmadığını belirtti.

Nevşehir 75. Yıl İlköğretim Okulu'na yapılacak olan ek bina için temel atma töreni düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Ja. Kıdemli Aşbay Turgay Aras, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, daire müdürleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan ve yapılacak olan ek bina hakkında bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesinde tamamlanması planlanan ek binanın, 22 derslikli olacağını ve yaklaşık 1 milyon 181 bin TL harcama ile tamamlanacağını kaydetti.

Vali Abdurrahman Savaş ise, 4+4+4 eğitim sisteminde ilk, orta ve lise eğitimlerinin ayrı okullarda gerçekleştirileceğini ve bu nedenle bu sisteme geçiş öncesinde değerlendirmeler yaptıklarını söyledi. Yapılan değerlendirmeler ile birlikte bazı okullarda ek derslik ve bina yapımı gerçekleştirileceğini ifade eden Vali Savaş, Nevşehir'de bu konuda ciddi bir problemin yaşanmasının beklenmediğini vurguladı.

Konuşmasında eğitimin genel bütçeden aldığı payı ve Nevşehir'deki eğitim yatırımlarını da değerlendiren Vali Savaş, "2011 yılında Nevşehir'de eğitim alanında yaklaşık 9 Milyon 685 bin TL tutarında bir yatırım yapıldı. Bu yatırımlar içerisinde okul yapımı, ek derslik ve bina yapımının yanı sıra bakım ve onarım çalışmaları da mevcut. 2012 yılında ise eğitim için 14 Milyon 300 bin TL bir yatırım yapılması planlanıyor" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte ek binanın temel atma töreni gerçekleştirildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Nevşehir Ak Parti Tatar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title