Haberler

75'lik "sıra dışı okur"a kitap hediye edildi -

Malatya'nın Darende ilçesinde, haftada bir kitap okuyan 75 yaşındaki marangoz "sıra dışı okur" seçildi.

Malatya'nın Darende ilçesinde, haftada bir kitap okuyan 75 yaşındaki marangoz "sıra dışı okur" seçildi.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan ile ilçede marangozluk yapan Başar Başaran'ı ziyaret ederek yaşam öyküsünü dinledi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nin Başar Başaran'ı kütüphaneden düzenli kitap alarak okuması dolayısıyla "sıra dışı okur" seçtiğini belirten Kuş, haftada bir kitap okuyan Başaran'ın ilçede en çok kitap okuyan kişi olduğunu söyledi. Kuş, Başaran'ı örnek davranışından dolayı kutlayarak, "Size çok teşekkür ediyorum. Gerçekten takdire şayansınız. Yaşınız ve pozisyonunuz itibarıyla kitap okuma alışkanlığınız inşallah yeni nesillere de örnek olur" dedi.

Bünyamin Kuş, okumanın insan yaşamının önemli bir bölümünü işgal etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ama maalesef öyle değil. Kahvehanelerdeki insan sayısı kütüphanelerdekilerden çok fazla. Bir ülkede satılan kitap, gazete ve dergi sayıları gelişmişliğin göstergesidir" diye konuştu.

Okumayı daha ilkokula gitmeden evde öğrendiğini ifade eden Başaran da "Evimiz de babamın iş yeri de kütüphaneye yakındı. Okula gittiğim zamanlar, kütüphaneye gidip ödünç kitap almayı keşfettim. Çok kitap okuduğum için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildim. Kitap okumakla yaşamdan zevk aldım" ifadesini kullandı.

Haftada bir kitabı bitirdiğini kaydeden Başaran, günde üç gazete okuduğunu dile getirdi. Başaran, haberler ve köşe yazılarının yanı sıra bulmaca çözmeye de merakının olduğunu kaydetti.

Kaymakam Kuş, Başaran'a Darende Kaymakamlığı'nın yayınlarından Darende Kültür Envanteri, Darende'de Ticari Hayat adlı kitapları ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini hediye etti.

Kitap okuma detayları

Marangozluk görüntüleri

Kaynak: AA / Güncel

Kütüphane Haftası Başar Başaran Malatya Darende Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title