Haberler

600 Kişilik Hac Kontenjanı İçin 14 Bin Kişi Başvurdu

Malatya'da 14 bin kişinin hac için başvurduğu, buna karşılık 600 kontenajan ayrıldığı bildirildi.

Malatya'da 14 bin kişinin hac için başvurduğu, buna karşılık 600 kontenajan ayrıldığı bildirildi.

Malatya Müftülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemizden hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın sayısı her geçen yıl artmakta, buna mukabil hac kontenjanı ise sınırlı bulunmaktadır. Hacca gitmek üzere kayıt yaptıran vatandaşlarımızın kayıt yılı ve sayıları dikkate alınarak 2009 yılından itibaren kuraların, hacı adaylarının girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek kura kat sayısı ile çekilmesi şeklinde uygulanmasına karar verilmiştir. Hacca gidecek vatandaşlarımızın belirlenmesi noktasında ilk defa 2009 yılı haccında gerçekleştirilen bu uygulamanın hem geçmiş yıllardan bekleyenlere öncelik verilmesi ve hem de ilk defa kayıt yaptıracaklara imkan sağlanması bakımından daha isabetli ve hakkaniyete uygun olduğu değerlendirilmiştir" denildi.

2013 yılı hac kurasının, 28 Mart 2013 Perşembe günü, Saat 10.00'da Başkanlık konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık bir şekilde çekileceği ifade edilerek, hac kesin kayıtlarının 08 - 19 Nisan 2013 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. İşlemlerin tamamlanmasından

sonra kura sonuçları Başkanlığın http: //hac.diyanet.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaralarıyla sorgulanabileceği belirtildi.

(NA)

26.03.2013 17: 03: 49

TSI

NNNN - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Hac Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title