Haberler

Bomba İddia! 60 Bordo Bereli, IŞİD'in Kontrolündeki Köye Girdi

Güncelleme:

Suriye tarafından askerimize yapılan saldırıdan sonra TSK'nın 60 Bordo Bereli'den oluşan iki taburla IŞİD'in kontrolündeki Ayyaşe köyüne girdiği öne sürüldü.

Suriye topraklarındaki Ayyaşe köyünden Kilis'teki askerlerimize IŞİD tarafından yapılan saldırıdan sonra TSK hemen karşılık verdi.

BORDO BERELİLER AYYAŞE KÖYÜNE GİRDİ

Önce tank ve obüslerle açılan ateşten sonra, Bordo Berelilerden oluşan 60 kişilik iki taburun, saldırının yapıldığı Suriye köyüne girdiği iddia edildi. Toplam 9 kilometre içeriye girdiği ifade edilen Bordo Bereliler'in Ayyaşe Köyü'ndeki kontrolü IŞİD'in elinden aldığı belirtiliyor.

"TELSİZ KAPAT" UYGULAMASI YAPILMADI

Yeni Şafak muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Bordo Bereliler Suriye'ye girerken "telsiz kapat" uygulaması yapmadı. Bu, askerimizin orada kalmayacağı anlamına geliyor. Operasyonun tüm detayları TSK tarafından uydudan takip edildi.

TAHKİMAT KURULACAK

Eş zamanlı olarak Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerini vururken TSK'nın Ayyaşe köyünde tahkimat kurmayı planladığı da ifade ediliyor.

BİRLİKLER SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

Öte yandan Suriye sınırında yaşanan yüksek gerilim nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birlikler Kilis yakınlarında konuşlandırıldı. Birliklerden bir kısmı IŞİD denetimindeki Elbeyli bölgesinde, diğer kısmı ise PYD denetimindeki Afrin'in karşısındaki Martavan bölgesi yakınlarında konuşlandırıldı. Bordo bereli birliklerin Kilis'in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de de konuşlandırıldığı bildirildi.

(Kaynak: Yenişafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Kilis Güncel Haberler

500

Yorumlar (349)

VATANINI SEVEN KÜRT OĞLU KÜRT:

kimisi esir düşer filan yazmış bordo bereliler dünya komando yarışlarında 5 yıl üst üste şampiyon olduktan sonra yarışma kapatılmıştır. . . . şimdi işid 60 askerimizi esir alacak ha abd askerimi türk askeri fransa askerimi türk askeri, türk askeri hepimizin tüm ulusun dualarıyla gökleri delen kahramanlardır onlar bizim ölümsüz kahramanlarımızdır türk askerine Allah zeval vermesin hep yardımcısı olsun. . . Biz koskaca Türkiye devletiyiz ben kürdüm ama tarihi osmanlıyı ve türkiyeyi çok ama çok seviyom

140
14
yanıtYanıtla
hakan:

amerika babanız kafanıza çuval geçirirken nerdeydiniz bordo fistanlılar

102
38
yanıtYanıtla
barış:

ALLAHIM ASKERLERİMIZİ KORU BURUNLARI KANAMADAN ÇIKSINLAR.

133
6
yanıtYanıtla
Érkââânnn:

Keske gerçek olsa ancak yalan haber. 60 asker işid le baş edemez mücadele edemez. 5-10 kişilik köyler değil ki asker oraya girsin.

17
122
yanıtYanıtla
KARA KUVVET KARTALI:

KEKOWA ANANIDA ALIP GİTMENİN VAKTİ GELDİ KAÇ ULAN ETEKLİ SENİ

94
25
yanıtYanıtla
Adam:

Adamın aklını alırız aklını. Işid pkk ypg kimsiniz lan siz. Geliyoruz cepheye. Allahın izni ile.

79
32
yanıtYanıtla
Selam ORTADOĞU BIZ GELDİK:

KALICI OLARAK GELİYORUZ KEKOWA KÜRDİSTAN HAYALERINIZ SUYA GÖMÜLECEK. O TOPRAKLARIN SAHIBLERI ÜLKEMİZDE GERİ IADE EDİLECEK SİLAHLI GÜÇLERİ BIZ OLACAĞIZ SÍZ SUYA YAZI YAZMAYA DEVAM EDİN HADE BAKÍM...

104
6
yanıtYanıtla
ALİ CİNAR....:

TURK Milleti Sehidini Kalbine gomer...Vatan ugrunda olen varsa VATANDİR...Yuce ALLAH sizinledir...Haydi Aslanlar...

96
6
yanıtYanıtla
BÜLENTELTIKRI:

Göreceksiniz isid bu bordo berelilere cuval gecirip, rezil edecek. Sen gör ondan sonra itibar sifir.

5
97
yanıtYanıtla
Selam ORTADOĞU BIZ GELDİK:

ETNİK TEMİZLİK ERMENİ KÜRT TEMIZLIGINE DÖNECEK

92
6
yanıtYanıtla
Tüm 349 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title