Haberler

6 Film Gösterime Girecek

İSTANBUL - Bu hafta 4'ü yerli 6 film vizyona girecek. Hamdi Alkan'ın yönettiği, Halit Ergenç, Çetin Tekindor ile Batuhan Karacakaya'nın oynadığı 'Dersimiz Atatürk' izlenecek filmler arasında.

İSTANBUL - Bu hafta 4'ü yerli 6 film vizyona girecek. Hamdi Alkan'ın yönettiği, Halit Ergenç, Çetin Tekindor ile Batuhan Karacakaya'nın oynadığı 'Dersimiz Atatürk' izlenecek filmler arasında.

Senaryosunu 'Şu Çılgın Türkler', 'Diriliş' ve 'Cumhuriyet' kitaplarının yazarı olan Turgut Özakman'ın kaleme aldığı filmin konusu şöyle:

'İlköğretim 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa Atatürk'ü daha iyi anlamaları için ödev verilir. Onlar için öğretici olan bu yolculukta önderleri tarihçi 'Dede'dir. Çocuklara Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür, Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır.'

AŞK NELERE KADİR?

Alper Çağlar'ın yönettiği ve Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur ile Coşku Cem Akkaya'nın oynadığı 'Büşra', 4 yalnız insanın farklı bakış açılarını anlatıyor.

Aslı Özge'nin yönettiği ve Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker ile Cemile İlker'in oynadığı 'Köprüdekiler/Men On The Bridge', gerçek yaşam öyküsünden esinlenilerek senaryolaştırıldı. Film, 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin ulusal yarışma bölümüne seçilmişti.

NASIL SINIF ATLANIR?

Mehmet Bahadır Er ile Maryna Gorbach'ın yönettiği ve Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Ayfer Dönmez, Murat Daltaban, Mehmet Usta, Ergun Kuyucu, Taylan Ertuğrul ile Muhammed Cangören'in oynadığı 'Kara Köpekler Havlarken/Black Dogs Barking', iki varoş delikanlısının hikayesini anlatıyor.

Gerçek mekanlarda çekilen ve çoğunlukla gerçek karakterlerin rol aldığı film, Selim ve Çaça'nın şehrin kanunsuzları arasından sıyrılarak yaptıkları sınıf atlama mücadelesini işliyor. Filmde Çeliktepe, Gültepe, Seyrantepe halkı da oynuyor. Filmin dünya prömiyeri Rotterdam Film Festivali'nde yapıldı.

YAMAN GAZETECİ

Grant Heslov'un yönettiği ve George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor ile Kevin Spacey'nin oynadığı 'Özel Kuvvetler/The Men Who Stare at Goats', garip günlük hikayeler peşinde koşan bir gazetecinin kendisini özel kuvvetler arasında bulmasını konu alıyor.

SAVAŞTA AŞK

Lasse Hallström'ün yönettiği ve Amanda Seyfried, Channing Tatum, Henry Thomas ile Richard Jenkins'ın oynadığı 'Sevgili John/Dear John', iki gencin savaş ortamında ilerleyen aşkını beyaz perdeye aktarıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title