Haberler

59 Ünlü Kadın Tek Ses Tek Nefes Oldu

Güncelleme:

Kadın Sorunlarına Karşı Toplumsal Bilinci Geliştirmek Amacıyla

59 Ünlü Kadın Tek Ses Tek Nefes Oldu

Polisan Boya'nın katkılarıyla, Genç Kız Sığınma Evi Derneği'ne destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen " Her Ses Bir Nefes 2" sosyal sorumluluk projesi, mesleklerinde başarıları ve güçlü duruşlarıyla takdir kazanmış 59 ünlü kadını yeniden bir araya getirdi. Proje ile bu yıl Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınakları'nın kapasite geliştirilmesi ve güçlendirilmesine katkı sağlanacak.

Polisan Boya'nın katkılarıyla ve 59 ünlü kadının desteği ile ikincisi gerçekleştiren "Her Ses Bir Nefes 2"nin, tasarımını ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre üstlendi. 59 ünlü ismin fotoğrafları da Hakan Yüksel (studioH2O) tarafından çekildi.

"Her Ses Bir Nefes 2" projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi, tüm Türkiye'de kadın sorunlarına karşı, çözüm odaklı toplumsal bir bilinç edinmeyi ve bireysel çarelerden çok kolektif çabalarla çözüme ulaşılabileceği bilincini kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor. Polisan Boya'nın desteği ile hayat bulan proje ile bu yıl Genç Kız Sığınma Evi Derneği Danışma Merkezi ve Genç Kız Sığınakları'nın kapasite geliştirilmesi ve güçlendirilmesine katkı sağlanacak.

İki Farklı Konsept İçin Poz Verdiler

Objektif karşısına geçen 59 sanatçı iki farklı konsept için poz verdiler. İlk konseptte puslu ve kirli bir camın ardından bakan sanatçılar, toplum dışına itilmiş, susturulmuş ve baskılanmış kadını simgelerken; kadının bireysel engellenmelerini özgür ve doğal ifadeleriyle anlatıyorlar.

İkinci konseptte ise, ağın içinde poz veren sanatçılar kadının engellendiğini dile getirirken, bu sorunun toplumsal bir bilinçle ve eğitim ağıyla çözülebileceğini, bireysel çabaların yanı sıra kolektif bir bilince ulaşabilen bir toplumun bu engellerin ötesine geçebileceğini ifade ediyorlar. Kadın sorunlarının aslında tek tek yaşanmadığını, adeta balık ağına yakalanan ve yine toplumsal engeli hisseden kadının yalnız olmadığını, bunun aynı zamanda toplumsal bir yara olduğunu gözler önüne seriyorlar.

59 ünlü kadın sanatçı, verdikleri bu pozlarla, kamuoyunda farkındalık yaratmayı ve böylece kadınların günümüzde uğradığı şiddete, baskıya, cinsiyet eşitsizliğine, eğitim eksikliğine de mesajlarıyla dikkat çekiyorlar.

İlk Sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde

Polisan Boya'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Her Ses Bir Nefes 2" sosyal sorumluluk projesinde yer alan fotoğraflar, Avrupa'nın deniz manzaralı ilk alışveriş ve yaşam merkezi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde sergilenecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nden bir gün önce açılacak sergi, 7– 30 Mart tarihlerinde, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak. Sergi Aqua Florya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin ardından İstanbul'daki başka AVM'lerde ve Türkiye'nin çeşitli illerinde sergilenmeye devam edecek.

Projeye destek veren isimler arasında; Alanur Özalp, Aslı Omağ, Aslıhan Güner, Ayça İnci, Ayçin İnci, Aydan Kaya, Ayşe Ertaş, Ayşenur Yazıcı, Ayşin Zeren, Ayten Uncuoğlu, Bedia Ener Ödep, Bennu Yıldırımlar, Berrak Kuş, Berrin Aktuğ, Betül Arım, Buket Dereoğlu, Burçin Apdullah, Ceren Soylu, Deniz Özerman, Derya Alabora, Derya Artemel, Duygu Şen, Eda Özerkan, Elif Güvendik Nayman, Fulya Zenginer, Gizem Soysaldı, Gülçin Çakır, Hande Doğandemir, Hande Kazanova, Hande Subaşı, Hilal Ergenekon, Hülya Uğur, Ivana Sert, İpek Tanrıyar, Mehtap Bayri, Melike Öcalan, Merve Oflaz, Nalan Aksoy, Nazlı Tolga, Nazlı Tosunoğlu, Neslihan Yeldan, Oya Aydoğan, Özge Borak, Özge Uzun, Pelin Akil, Pınar Altınok, Selin Altay, Sibel Bilgiç, Simge Defne Çelik, Suzan Kardeş, Şebnem Özinal, Şebnem Sungur, Tuluhan Tekelioğlu, Ufuk Kaplan, Zahide Yetiş, Zeynep Alasya, Zeynep Mansur, Zeynep Tunuslu, Zeynep Turan gönüllü olarak yer almıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

türkiye polisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title