Haberler

56 Belediye Başkanının Mektup Davasında Delil Tartışması

Roj Tv'nin Yayınlarının Durdurulmaması İçin Danimarka Başbakanı Rasmussen'e Mektup Gönderdikleri İçin Yargılanan 56 Belediye Başkanının Davasında Mahkeme Heyeti ile Avukatlar Arasında "Hukuka Aykırı Delil" Tartışması Yaşandı. Avukatlar ve Savcı Örgüt Üyelerinin Roj Tv ile İlgili Beyanlarının Belediye Başkanlarına Sorulmamasını İsterken, Mahkeme Davanın "Örgüte Yardım ve Yataklık Davası" Olduğunu Belirterek Sorularında Israr Etti.

Roj TV’nin yayınlarının durdurulmaması için Danimarka Başbakanı Rasmussen’e mektup gönderdikleri için yargılanan 56 belediye başkanının davasında mahkeme heyeti ile avukatlar arasında “hukuka aykırı delil” tartışması yaşandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 56 belediye başkanı hakkında Rasmussen’e Roj TV için mektup gönderdikleri gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Roj TV ve Kongra-Gel yöneticisi olduğu iddia edilen Abdullah Hicap hakkında bir soruşturma dosyası olmadığına dair gönderdiği yazı dosyaya konulup tutanağa geçirildi. İlk duruşmada ifade vermeyen 7 belediye başkanı bu duruşmada ifade verdi.

“ROJ TV ENGELLENMEMELİ”

Belediye başkanları Abdullah Demirbaş, Orhan Özer, Memet Tahir Karamaner, Hurşit Alptekin, Mehmet Nasır Aras mektubu gönderdiklerini ve daha önceki belediye başkanlarının verdiği 5 sayfalık savunmaya katıldıklarını söyledi. Belediye başkanları Karamaner ve Alptekin, Roj TV’nin bölgede izlenen bir kanal olduğunu ve engellenmesini doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, belediye başkanlarına, Roj TV hakkında Adalet Bakanlığı’nın oluşturduğu dosyadaki bazı örgüt militanlarının “Roj TV örgütün yayın organıdır” yönündeki ifadelerini sordu. Bunun üzerine Avukatlar Muharrem Erbey, Sedat Yurttaş, Meral Danış Beştaş ve Selahattin Demirtaş, söz alarak şunları söyledi:

“Dava belediye başkanlarının Roj TV’ye mektup gönderme davasıdır. Burada Roj TV değil belediye başkanları yargılanıyor. Kaldı ki söz konusu raporlar istihbari niteliktedir ve delil olarak kullanılamayacağı bizzat bu raporlarda yazılmaktadır. Dolayısıyla delil olarak kullanılamaz, buna dayanarak da soru soramazsınız. İddianame dışına çıkamazsınız. Bu sorularla Anayasa’ya ve AİHS’in adil yargılama ilkesine aykırı davranıyorsunuz.”

“KÜRDİSTAN’DA SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI”

Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’a ayrıca Roj TV’deki bir programa katıldığını ve spikerin kendisini “Kürdistan’da seçilen belediye başkanı” gibi takdim ettiğini hatırlatarak, bunu düzeltip düzelttirmediğini sordu. Demirbaş da “Onu hatırlamıyorum, eğer beni böyle takdim etmişse yanlıştır. Ayrıca spikerin sözlerinden dolayı sorumlu tutulamam” dedi.

“MEKTUPTAN HABERİMİZ YOK”

Adıyaman’a bağlı Yaylakonak Belde Belediye Başkanı Hasan Karakaya ile Batman Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediye Başkanı Fahrettin Astan gönderilen mektuptan haberi olmadığını belirtti. Karakaya’nın avukatı Şeyho Saya, müvekkilinin DTP değil SHP üyesi olduğunu belirterek buna ilişkin parti üyelik belgesi sundu.

Daha sonra savcı duruşmaya gelmeyen Iğdır Hoşhaber Belde Belediye Başkanı Nusret Aras ile Diyarbakır Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin hakkında duruşmaya gelmedikleri için gıyabi tutuklama kararı verilmesini istedi. Bunun üzerine avukatlar trafik kazası geçiren Murat Ceylan ile Aras ve Akengin’in gelecek duruşma hazır edeceklerini belirterek tutuklama verilmemesini talep etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title