Haberler

5199 Sayılı Yasada Yapılması Düşünülen Değişiklik

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen "Sokaklarımızı Can'sız Bırakmayacağız" mitingde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı protesto edildi.

Çanakkale'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen "Sokaklarımızı Can'sız Bırakmayacağız" mitingde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı protesto edildi.

Hayvan hakları savunucularından bir bölümü köpekleriyle mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri Dr. Celal Karakaş ve Muzaffer Özgen'nin de katılarak destek verdiği mitingde katılımcılar hazırladıkları birbirinden ilginç pankartlarla yasa tasarısının geri çekilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Çanakkale Şube Başkanı Esen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlatıldığını söyledi.

Bu tasarının geri çekilmesi için meydanlara çıktıklarını ifade eden Öztürk,

"Bu yasa tasarısını hazırlayan Bakanlık, bundan sadece birkaç ay önce kendi sitesinde sokak hayvanlarına nasıl suluk ve yemlik koyduğuyla övünmüş ve boy boy fotoğraflarını paylaşmıştı. Birkaç ay içinde tam zıttı istikamette hareket eden bu bakanlığın temsil ettiği Hükümet ile halkı arasında yarattığı güvensizlik uçurumunu görmemek için kör olunabilir. Hayvanları öldürme planları yapanların her birine, tabi halkına değer veriyorsa bir tek tavsiye verilebilir. Siz onları öldürürseniz, halk da kalbinde sizi öldürecektir" diye konuştu.

"Hayvanları Koruma Kanunu"nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısının en hafif deyimle soykırım olduğunu belirten Esen Öztürk, "Nasıl bir anneden çocuğunu koparamazsanız, bir evden, bir sokaktan da hayvanını koparamazsınız" dedi.

Mitinge katılanlar, daha sonra yasa tasarısını eleştiren sloganlar atarak kordon boyundaki Truva Atı'na doğru yürüdü.

HAYTAP Çanakkale Şube Başkanı Sitare Şahin tarafından burada yapılan açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın düzenleyip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu Yasa Tasarısı'nın, tam anlamıyla sokaklardaki ve evlerdeki kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlandığını iddia edildi.

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Harun Kaymaz - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Vefa Ülgür Celal Karakaş Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title