Haberler

500 Metrelik Mangalda Hamsi Şenliği

Geleneksel Hamsi Şöleni'nde 500 Metrelik Mangalda Pişirilen 5 Ton Hamsi Yarım Saatte Tükendi.

KARADENİZ Dernekleri Konfederasyonu'nun (KADEKON) İzmir'de düzenlediği 3'ünc Geleneksel Hamsi Şöleni'nde 500 metrelik mangalda pişirilen 5 ton hamsi yarım saatte tükendi.Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu, Karşıyaka Karadenizliler Derneği ve Tokatlılar Derneği tarafından bu yıl 3'üncü kez düzenlenen "Geleneksel Hamsi Şöleni" ilginç görüntülere sahne oldu. Şölenin düzenlendiği Bostanlı Pazaryeri'nin bir ucundan öteki ucuna kurulan 500 metre uzunluğundaki mangalda pişirilen 5 ton hamsi, yarım saat içerisinde tükendi. Hamsilerin gelmesinden dakikalar önce yanan mangalların başında beklemeye başlayan vatandaşlar, balıkların gelmesiyle birlikte adeta bir yarışa başladı. Mangalların görev yapan 300 kişi vatandaşların isteklerine cevap vermekte yetersiz kalınca, bazı vatandaşlar boştaki mangalları kendileri kurdu. Yarım saatin sonunda 5 ton hamsi pişirilip, tüketildi.3'üncü Geleneksel Hamsi Şöleni'ne, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da katıldı. Mangal başına geçerek hamsi pişiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şölenin açılışında yaptığı konuşmada kendisinin de Karadeniz'in orta kesiminden geldiğini dile getirerek, "Bu şölen Karadeniz kültürünün İzmir'e, İzmir kültürünün de Karadeniz'e yansıması bakımından büyük bir etkinlik, bizim bizden başka dostumuz, birlikten başka da gücümüz yok" dedi.

Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu ise doğdukları Karadeniz'in aşı olan hamsiyi doydukları İzmir'e getirdiklerini söyleyerek, "Zannedilmesin ki Karadenizliler horon tepip eğlence yapıyor. Bu ülkenin çektiği bütün sıkıntıları biz de çekiyoruz, hepsinin farkındayız. Yüreğimiz yanıyor, ancak Karadenizliler sorunun bir parçası olmak istemiyor. Ülkenin sıkıntılarını daha çok demokrasi ile aşacağız" diye konuştu.

Üç güne yayılan şenliğin açılışında 100 kişilik KADEKON Korosu ve Karadenizli yerel sanatçılar, Karadeniz türküleri ile halkı eğlendirirken, vatandaşlar bol bol kolbastı oynayıp, horon tepti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title