Haberler

500 Hacı Adayı Kutsal Topraklara Gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Aydın'dan kutsal topraklara gitmek için başvuran 6 bin 974 hacı adayından 500'ü kesin kayı hakkı kazandı.2012 Hac kuraları, her ilde hacı adaylarının tercih ettikleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Aydın'dan kutsal topraklara gitmek için başvuran 6 bin 974 hacı adayından 500'ü kesin kayı hakkı kazandı.

2012 Hac kuraları, her ilde hacı adaylarının tercih ettikleri konaklama türünde sıralamaya konulması şeklinde çekildi.

İllerdeki kesin kayıt aralıkları ülkemizin resmi hac kontenjanına göre belirlendi. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı veya özel firmalarla hac görevini yerine getirmek isteyen 6 bin 974 hacı adayı Aydın İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerine müracaat etti. Yapılan kura çekimi sonrası Aydın'dan kutsal topraklara gitmek için başvuran 6 bin 974 hacı adayından 411'i Normal, 76'sı Müstakil ve 13'ü de Otel tip olmak üzere toplam 500 aday kesin kayıt hakkı kazandı.

Kesin kayıt sırası gelenler 04 - 15 Haziran 2012 tarihleri arasında İl Müftülüğüne başvurarak Kontenjan Belgelerini alıp Diyanet İşleri Başkanlığı'na veya kesin kayıt yetkisi bulunan acentelerden birisine tercih ettikleri hac konaklama türüne göre kayıtlarını yaptırabilecek. Kesin kayıt yapmaya yetkili acente isimleri il müftülüklerinden, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden veya internet adresimizden öğrenilebilecek. Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlardan yüzde 60'ının il müftülüklerince, yüzde 40'ının kaydı ise kayıt yetkisi bulunan acentelerce kaydedilecek. Boş kalan kontenjanlara 25 - 29 Haziran 2012 tarihleri arasında kura sırası gözetilerek kayıt yapılacak. Kayıtlara ilişkin geniş bilgiler il müftülüklerinden ve internet sayfamızdan öğrenilebilecek.

BAŞKAN GÖRMEZ'DEN HACI ADAYLARINA MÜJDE

2012 Hac Kura çekim törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,

Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok zorlandığı konulardan birinin müracaat eden herkesi hacca götürememek olduğunu söyledi. Bunun hüznünü yaşadığını ifade eden Başkan Görmez, gittiği her şehirde hacı adaylarının önüne çıkıp ağlayarak kendisine sitem ettiğini ve kendisini de ağlattığını aktardı.

Birçok ülkenin sistemini incelediklerini ve katsayılı kura sisteminin en doğru ve en adil sistem olduğunu belirlediklerini kaydeden Başkan Görmez, 2007 yılında başlayan bu sistemin önümüzdeki yıl 7. yılını dolduracağını hatırlatarak, 7 yıl arka arkaya kuraya girip de ismi çıkmayan hacı adaylarının ondan sonraki yıl kuraya girmeksizin hacca götürüleceğini müjdeledi. Başkan Görmez, şöyle konuştu:

"Biz bu sistemi, bütün ülkeleri, ülkemizin geleceğini ve haccın heyecanını dikkate alarak belirledik. Bu sistemi biraz daha açmak istiyorum. Çünkü en çok eleştiri aldığımız hususlardan bir tanesidir bu. Eğer bu sistemi uygulamaz ve bazı ülkelerin yaptığı gibi sıraya göre yapacak olursak, bu sene müracaat eden bir hacı adayımıza ancak 16, 17 sene sonra belki 20 sene sonra sıra gelecektir. Hiçbir müessese 20 sene sonrası için bir düzenleme yapamaz. Ayrıca sıraya göre götürdüğümüzde genç yaş grubuna ait hiç kimseyi götürmememiz gerekiyor. Bütün bunlar, ince ince düşünülerek bu sistem uygulamaya konulmuştur. Her ülkede farklı sistemin meydana getirdiği sorunları dikkate alarak bu sistemin Türkiye için çok daha uygun olduğunu kabul ettik. Ama size bir müjde vereyim. Geçen sene bu müjdeyi vermiştim ama eksik ve yanlış anlaşıldı. Bu sistem, 2007'de başladı. Gelecek sene 2013'te 7 kez üst üste müracaat edenler olacak. 2014'e geldiğimizde 7 sene üst üste müracaat edenlerin tamamını göndereceğiz inşallah. Onun için hiç üzülmeyin, en azından hiç gidemeyen kardeşlerimize arada böyle öncelikler tanıyarak onların tamamını götürmenin kararını almış bulunuyoruz. 2014 yılının hacında 7 yıl üst üste müracaat eden bütün kardeşlerimize öncelik tanıyacağız ve kuraya dahil etmeden hepsini inşallah hacca göndermiş olacağız" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Aydın Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title