Haberler

5. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivalinin Ardından

5

5. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'ne oldukça yoğun bir programla katılan Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği (GASDER), sınavı başarıyla geçti.

Kısa bir süre önce kurulan ve birçok başarılı etkinliğe imza atan GASDER, 5. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivaline yoğun bir programla katılarak ilk sınavı başarıyla tamamladı.

GASDER'in festival süresince birçok etkinliğe imza attığını ifade eden Basın Sözcüsü Şirvan Payaslı, 'Festivalin birinci günü yapılan kortej yürüyüşüne dernek yönetim kurulu başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gökpınarlı, başkan yardımcısı Baran Ölçer, kurul üyeleri Ragıp Güzelbey, Battal Yıldırım, Şerife Ünüvar, Ali Nadir Zeyrek, Erdal Baloğlu, Levent Aktaş ve beyaz aşçı kıyafetleri ile aşçılar katıldılar. Kortej yürüyüşünde aşçılarla beraber yürüyen dernek üyelerinin oluşturduğu grup, halkın büyük ilgisini çekti' dedi.

Payaslı, festivalde yaptıkları etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

'Festival alanında GASDER'e ait standın düzeni yönetim kurulu üyelerimiz tarafından sağlanırken, kortej yürüyüşünün hemen ardından yaklaşık bin 500 kişiye pilav ve halka tatlısı yönetim kurulu üyelerinden Battal Yıldırım ve Aşçı Şakir Özdek'in katkılarıyla hazırlanarak standımıza gelen misafirlere dağıtıldı. Oldukça ilgi gören ve kısa sürede tüketilen pilav ve tatlı dağıtımı için stantta bulunan Gaziantep MYO Aşçılık Programının çalışkan öğrencileri ve diğer üye aşçılar da destek verdiler. 24 Eylülde Ömer Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen 'Gastronomi ve Turizm' adlı söyleşinin ardından derneğin katkılarıyla hazırlanan kokteyle ise oldukça kalabalık bir grup katıldı. Dernek üyelerinden Ragıp Güzelbey, Levent Aktaş ve Şerife Ünüvar'ın hazırladığı yiyeceklerin yanında Royal Otel, Tuğcan Otel, Grand Otel ve Keskinoğlu Tavukçuluk da hazırladıkları yiyeceklerle kokteyle katkıda bulundular. Kokteylde servisi Gaziantep Üniversitesi MYO öğrencileri Şerife Ünüvar ve Ali Nadir Zeyrek'in kontrolünde gerçekleştirdiler. Festivalin 2. ve 3. günü GASDER standında kızarmış tavuk, baget ve halka tatlısı çok uygun fiyatlara gelen misafirlere satıldı. Keskinoğlu Tavukçuluğa ait bagetler ve halka tatlı Battal Yıldırım, Erdal Baloğlu ve Gaziantep Üniversitesi MYO öğrencileri ve diğer aşçı üyelerin desteğiyle hijyen kurallarına uygun hazırlandı. Derneğimizin festivaldeki etkinliklerine Metro Market en büyük desteği verdi. Yönetim kurulu üyeleri yoğun iş tempolarını ikici plana bırakarak derneğimizin bu etkinliğini gerçekleştirmek için oldukça fazla çalıştılar, zamanlarının büyük bir kısmını festivale ayırdılar. Hepsinden önemlisi onların emekleri boşa çıkmadı. Hiçbir sorunla karşılaşılmadan festivaldeki tüm etkinlikler büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.'

Bütün bunların yanında dernek çalışmalarının hızla devam ettiğini, ekim ayı içerisinde 'Konveksiyonlu Fırınların Kullanım Alanları ve Pişirme Teknikleri' adlı eğitimi gerçekleştirmek için organizasyon yapmaya başladıklarını anlatan Payaslı, 'Konveksiyonlu fırına sahip olup etkin bir şekilde kullanamayanlar, bu fırınlarla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler uygulamalı olarak yapılacak bu eğitimi kaçırmamalı. Bu eğitimle ilgili detaylara ve gerçekleştireceğimiz diğer etkinliklerimizle ilgili ayrıntılı bilgiye 'www.gasder.com' adresinden ulaşılabilir' diye konuştu.

(MRT-YLZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title