Haberler

5 Köyde Aynı Gün Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Eceabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Opet'in katkılarıyla 2010 - 2011 öğretim yılında 5 köyde açılan el sanatları ve giyim kurslarının yıl sonu sergi açılışları aynı gün yapıldı.

Yalova Köyü'ndeki sergi, Yadigar-ı Zafer İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Usta öğretici Arzu Yunusoğlu önderliğinde eğitim alan 16 kursiyere belgesi verildi. 60 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Seval Kılıç kursların, üretmeyi, birlikte yaşamayı, paylaşmayı ve unutulan imece usulüyle bir şeyleri başarmayı öğrettiğini söyledi.

Opet Gelibolu Yarımadası Temsilcisi Fatma Bulut Hacıalioğlu da, firma olarak

"Önce insan ve ardından Türk Kadını diyoruz" dedi.

Köylerde, köy muhtarları, şehirlerde belediye başkanları ve kaymakamlarla el ele vererek Türk kadınına, daha modern ve kendine güvenen bir hayat bakışı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Hacıalioğlu, kursların bu anlamda önemli olduğunu kaydetti.

Kumköy'de açılan sergide de 30 kursiyerin usta öğreticiler Neslihan Gürbüz ve Dilek Polat önderliğinde yıl boyunca yaptığı el işleri sergilendi.

Son yıllarda yok olmaya yüz tutmuş tel kırma sanatı ile ilgili eserlerin ağırlıkta olduğu sergide, 65 yaşındaki Ayşe Söyler'in makine nakışı ile yaptığı eserler dikkat çekti.

Beş yol köyünde açılan sergide de 4 usta öğretici gözetiminde kursu tamamlayan 58 kursiyer, belgesini aldı.

Selin Sivrikaya'nın, deniz kıyısından topladığı midye kabuklarının üzerilerini vernikleyerek, silikon yardımı ile aynaların etrafını süslediği eser beğeni topladı.

Kaymakam Bülent Uygur, kursiyerlerin gazeteleri burarak ayna ve makyaj çantalarının kenarlarını süslediği eserleri yakından inceledi.

Belgesini alan Şerife Özavcı, kursa başladıktan bir süre sonra ayağından ameliyat olduğunu belirterek, "Hastahanede yatmak zorunda kaldım. Bir an önce kursa dönebilmek için doktorlarıma adeta yalvardım" diye konuştu.

Büyük Anafarta Köyün'deki serginin açılışında ise 13 kursiyer, belgesini aldı. Vildan Alyıldız'ın belgesini, muhtar olan eşi Hasan Alyıldız verdi.

Son sergi açılışı ise Bigalı Köyünde gerçekleşti. Burada da kursiyerlerin yaptığı el işleri sergilendi.

Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Ünal, açılışların ardından yaptığı açıklamada, yıl boyunca gerçekleştirilen el sanatları ve giyim kurslarında 43 modül programın gerçekleştiğini belirterek, 115 kursiyerin belge almaya hak kazandığını söyledi.

Kurslarda 11 usta öğreticinin görev aldığını ifade eden Ünal, özellikle okuma yazma kurslarında Eceabat'ın il genelinde ikinci durumda olduğunu bildirdi.

Yalova, Kumköy, Beşyol, Büyük Anafarta ve Bigalı köylerinde yapılan açılışlara, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, daire amirleri, usta öğreticiler, kursiyerler ve köylüler katıldı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title