Haberler

4c'liler 30 Temmuz'da Ankara'da Yürüyüş Yapacak

Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği Başkanı Erkan Börekçi, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda 30 Temmuz 2011 Cumartesi günü büyük yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi.

Börekçi, yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüşte 2007 yılında 218 bin, 2011 yılında da 190 bin kişinin kadroya alınarak sadece 4/C özelleştirme mağdurlarının kapsam dışı bırakılmasını protesto edeceklerini belirtti.

30 Temmuz 2011 tarihinde "Artık Yeter" sloganlı büyük yürüş için çalışmalara başladıklarını ifade eden Börekçi, şunları kaydetti:

"Özelleştirme mağdurları intiharın eşiğinde, eşleri dul, çocukları yetim kalmakta. Sosyal bir yara olarak Türkiye'nin gündeminde kaldığı halde herkes kulaklarını tıkamış vaziyette. Özelleştirme mağdurlarının sorunlarının bitmesi için hepsinin intihar mı etmesi gerekiyor? Daha ne kadar özelleştirme mağdurlarının mağduriyetine seyirci kalınacak, onlar bu memleketin vatandaşı ve çalışanı değiller mi? Bu ülkede ışıkların söndüğü her akşam kaç çocuk ve annenin, sadece ekmek için babanın yolunu beklediğini biliyor musunuz? ya kaç babanın evine ekmek götüremediği için evladının ve eşinin yüzüne utanarak, sıkılarak baba olmanın onurunu yaşayamadan baktığını biliyor musunuz? Özelleştirme mağdurlarına haksızlık yapmaya hakkınız var mı? Türkiye genelinden tüm 4C'li arkadaşlarımızı, ailelerini, yakınlarını ve bu haksızlık karşısında susmak istemeyen tüm vatandaşlarımızı büyük yürüyüşümüze bekliyoruz. "

- KONYA

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title