Haberler

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Adayı Türk ve Ortak Yapım Filmlerin Gala Gösterimine Başlandı.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması adayı Türk ve ortak yapım filmlerin gala gösterimine başlandı.

Gezici festival dolayısıyla 10 yıl önce Türkiye'ye gelen İngiliz yönetmen Ben Hopkins'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'' filmi, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda ödül arıyor. Flying Moon Filmproduktion Gmbh Pi Film şirketinin yapımcılığının üstlendiği, Türk oyuncuların rol aldığı ve yabancı teknik ekibin çalışmasıyla çekilen filmin festival gala gösterimi, yönetmen Ben Hopkins, yapımcılar Ceyda Tufan ve Roshanak Behesht Nedjat, başrol oyuncuları Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Şenay Aydın'ın katılımıyla Antalya Kültür Merkezinde yapıldı. Yoğun ilgiyle karşılanan filmde, 1990'lı yılların ortasında Doğu Anadolu'nın bir sınır köyünde yaşayan, ticari yeteneğe sahip uyanık tacir Mihram'ın karaborsa ilaç bulmak üzere Azerbaycan'dan yaptığı kaçakçılık anlatılıyor.

Katıldığı Locarno Film Festivali'nde genç başrol oyuncusu Tayanç Ayaydın'a en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran filmin gala gösteriminin ardından, film ekibi basın toplantısı düzenledi.

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda ödül arayan tek yabancı yönetmen olan İngiliz Ben Hopkins, 10 yıl önce gezici festivalle geldiği Türkiye'ye aşık olduğunu, festivalde izlediği Yılmaz Güney'in filmlerinden çok etkilendiğini ve 7-8 yıldır da sürekli Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Moldova'da komünist rejim yıkıldıktan sonra sınır kaçakçılığıyla ilgili haberler okuduğunu ve bu konudan yola çıkarak Türkiye'de film çekmeyi planladığını bildiren Hopkins, bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Festivale katılmak ve yarışmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Hopkins, ''Filmim, bir Türk filmi. Türkiye'de geçiyor. Bir yanda lokal bir hikaye, bir yandan da çok kültürlü bir film kurgusunu ortaya çıkarmak istedim. İngiliz bir yönetmen olarak Türk kültürünün otantik özellikleri ile geniş kitlelere ulaşacak evrensel bir film yapmak istedim' dedi.

Filmin ortak yapımcılarından Ceyda Tufan da filmin hikayesinin, çekimlerinin Türkiye'de geçtiğini, tamamen Türk oyuncuların rol aldığını, buna karşın Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik ekibin yabancı olması nedeniyle ''Pazar-Bir Ticaret Masalı''nı Türk filmi olarak kabul etmediğini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title