Haberler

40 Günlük Bebeğin Ölüm Nedeninin 'Cinsel İstismar' Olduğu Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Van'da, hastaneye getirilen yaklaşık 40 günlük erkek bebeğin cinsel istismar sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili anne dahil 3 kişi tutuklandı.

Van'da yaklaşık 40 günlük erkek bebeğin ölümüne cinsel istismarın yol açtığı belirlendi. Van'da kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulguları bulunan 38 günlük bebeğin ölmesiyle ilgili 3 kişi tutuklandı.

22 YAŞINDA KİMLİĞİ OLMAYAN KADIN HASTANEYE GETİRDİ

Van'da, Lokman Hekim Van Hastanesi'ne getirilen yaklaşık 40 günlük erkek bebeğin cinsel istismar sonucu yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mesut Pekmez, kimliği olmayan bir erkek bebeğin, yine kimliği olmayan ve annesi olduğunu iddia eden yaklaşık 22 yaşlarında bir kadın tarafından hastaneye getirildiğini belirtti.

DOKTOR O ANLARI ANLATTI

Bebeğin ölü bir şekilde hastaneye getirilmesi üzerine acil müdahalelerde kullanılan 'mavi kod'un verildiğini ifade eden Pekmez, "Mavi kodun verilmesinin ardından acil servise doğru gittiğimde, bir bebeğe anestezi, acil ve çocuk doktorların hep birlikte müdahale ettiklerini gördüm. Bende olaya katıldım. İlk müdahalede çocuğun ağzından ve akciğerlerinden bol bol süt geliyordu. Biz ilk etapta buna bağlı olacağını düşündük. Çocukla ilgili gerekli müdahaleler, yeniden canlandırma işlemi yapıldı. Daha sonra makineye bağlanacak şekilde çocuk hazırlandı. Kalp masajları yapıldı. Ondan sonra biz çocuğumuzu yeni doğan yoğun bakım ünitemize aldık. Bu esnada ayrıntılı bakıma daha sonra geçildi. Çünkü öncelikli amacımız, çocuğumuzun tekrar hayata tutunması için canlandırma işlemiydi. Canlandırma işlemi yaptıktan sonra ayrıntılı muayenede, şüpheli bulgular saptanması nedeniyle gerekli ayrıntılı muayene ve filmler çekildikten sonra olay adli mercilere çok hızlı bir şekilde iletildi" dedi.

"20-22 SAAT SONRA HAYATINI KAYBETTİ"

Perşembe günü acil servise gelen bebeğin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını da sözlerine ekleyen Pekmez, "Bebeğimiz, yaklaşık 20-22 saat sonra Cuma saat 10.00 civarında vefat etti. Bebeğimizin vefatını biz yine adli mercilere ve savcılığa hızlı bir şekilde intikal ettirdik. Adli tıp uzmanı ve savcılığın önderliğinde otopsileri yapıldı. Biz de olayın sonucunu takip ediyoruz. Olay adli bir olaydır ve savcılığa intikal etmiştir" ifadelerini kullandı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Van'da kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulguları bulunan 38 günlük bebeğin ölmesiyle ilgili 3 kişi tutuklandı.

KAFA TASINDA KIRIK, ISIRIK, MORLUK VE CİNSEL İSTİSMAR BULGULARI

Van Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizde İpekyolu ilçesinde özel hastaneye 26 Ocak 2017 günü 13.00 sıralarında tedavi amacıyla annesi P.T. ile F.A. ve Y.G. isimli erkek şahıslar tarafından götürülen 38 günlük erkek bebeğin yapılan muayenesinde; kafatasında kırık, vücudunun değişik yerlerinde ısırık, sol gözünde morluk ve cinsel istismar bulgularının bulunduğu, bebeğin hayati tehlikesinin bulunduğu ve yoğun bakımda tedaviye alındığı bilgilerinin İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından tahkikat başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak bahsi geçen şahıslar yakalanarak gözaltına alınmışlar, tahkikat devam ederken tedavi altında bulunan bebek 27 Ocak 2017 günü yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yakalanarak haklarında işlem yapılan şüpheliler, düzenlenen tahkikat evrakı ile 30 Ocak 2017 günü Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir" denildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Öte yandan, Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen anne P.T. ile F.A. ve Y.G. isimli erkek şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title