Haberler

40 Günde Arapça Öğrenecekler

Hayrat ilçesine bağlı Balaban beldesindeki Hamzalı Kız Kuran Kursu'nda öğrencilere 40 günde Arapça öğretiliyor.

Hayrat ilçesine bağlı Balaban beldesindeki Hamzalı Kız Kuran Kursu'nda öğrencilere 40 günde Arapça öğretiliyor.

Öğrencilere, 40 günde Arapça konuşma ve anlama yeteneği kazandırma amacıyla düzenlenen kursun sorumlusu Ahmet Ziya İbrahimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hayrat Müftülüğü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştiğini belirtti.

Genelde dil öğretiminde, özellikle de Arapça öğretiminde çok başarılı olunmadığının görüldüğünü savunan İbrahimoğlu, "Bu başarısızlığı dikkate alarak bir model oluşturup farklı bir metot, farklı bir üslupla kısa zamanda Arapça öğretmeyi başarabileceğimizi ortaya koyabilmek için bu kursu düzenledik" dedi.

Düzenledikleri kursa 43 öğrencinin katıldığını ifade eden İbrahimoğlu,

"Öğrencilerin 5'ini KTÜ İlahiyat Fakültesi, 5'ini Recep Tayyip Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, diğerlerini ise İstanbul'da faaliyet gösteren Hamzalı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği seçti. 9 Haziran'da başlayan eğitimimiz 18 Temmuz'da bitecek. Kursu bitirdiğimiz gün, KTÜ ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ilahiyat fakültelerinden gelecek öğretim üyeleri öğrencilerimize seviye tespit sınavı uygulayacak. Sınav sonunda başarılı olan öğrencilere sertifika, katılımcılara katılım belgesi, ilk üçe giren öğrencilere ödül vereceğiz. 40 gün sonunda öğrencilerimiz Arapça konuşabilecek" diye konuştu.

İbrahimoğlu, dil öğretimine genellikle gramer öğretilerek başlandığını kaydeden, "Biz bunu doğal sürecine döndürdük. Doğal süreç nedir- Önce konuşmak ve anlamak, ondan sonra okumak ve yazmak, daha sonra da gramer. Hocalarımızı da Arapça öğretme konusunda özel bir eğitime tabi tuttuk. Ondan sonra da bunu uyguladık. Şu anda öğrencilerimizin hepsi Arapça konuşabiliyor. Bu öğrencileri Uzungöl'e götürdük. Hepsi, Uzungöl'de karşılaştıkları Arap turist ailelerle rahatlıkla konuşabildi, dertlerini anlatabildi ve onların söylediklerini anlayabildi" dedi.

-"Türkiye'de ve dünyada bir ilk"-

Bu eğitim sisteminin Türkiye'de ve dünyada bir ilk olduğunu belirten İbrahimoğlu, "Dünyada şu ana kadar başka hiçbir kurum böyle bir eğitim vermemiştir. Çünkü biz burada yoğunlaştırılmış eğitim yaptık. Öğrenciler saat 03.45'de kalkıyor, saat 22.00'ye kadar yoğun bir tempoda çalışıyor. Öğrencilerin, kursa ilk girdiği gün dahil Türkçe konuşması yasak. Her konuştukları kelime için 1 lira ödüyorlar. Bu eğitim için öğrencilerden ücret almadık. Konaklama, yeme, içme ve kullandıkları her türlü araç ücretsiz" diye konuştu.

İbrahimoğlu, bu projeye ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sahip çıkması halinde devam ettirilmesi ve genele yayılmasının mümkün olduğunu ifade ederek, "Mesela ilahiyat fakültelerinin hazırlık sınıflarında bunu uyguladığımız zaman öğrenci rahatlıkla 3 ayda konuşabilir, anlayabilir. Ardından 1 ayda okumayı, yazmayı öğrenebilir, daha sonra da 3-5 aylık süre içerisinde gramer öğrenebilir. Böylece hazırlık sınıfını bitiren bir talebe hem konuşabiliyor hem anlayabiliyor hem okuyor hem de gramer bakımından eline verilecek bir metni çözebilecek kabiliyete sahip olabiliyor. İnşallah bunu daha yaygın hale getirebiliriz" dedi.

Muhabir: Meltem Yılmaz - Atilla Kurtoğlu

Yayıncı: Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balaban Hamzalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title