Haberler

4. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali Tanıtım Toplantısı

Afyonkarahisar Dinar ilçesinde düzenlenecek 4.Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali öncesi bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Afyonkarahisar Dinar ilçesinde düzenlenecek 4. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali öncesi bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Dinar Suçıkan Park Tesisleri'nde, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve ilçe protokol üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda, 24-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin, Dinar başta olmak üzere Uşak, Isparta, Kütahya, Burdur, Denizli illerinde yaşayan sanatseverlerle nitelikli bilimsel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı geniş çaplı programı basına tanıtıldı.

Festival ile ilgili tanıtıcı bilgiler sunan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) Festival Genel Koordinatörü Fakı Can Yörük, Marsyas Festivali'nin mitolojide önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dünyada ilk müzik yarışmasının Dinar Suçıkan'da yapıldığını anlatan Yörük "Dinar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak biz de bu mitolojiden etkilenerek ortaklaşa gerçekleştireceğimiz festival etkinliğimiz, 24-27 Mayıs 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle başlayacaktır. Festivalde; uluslararası keman yarışması, sempozyum, panel, resim sergisi, fotoğraf sergisi, belgesel çekimi ve konserler yer alacaktır. Bu festivalde Dinar Belediyesi sanata ve bilime çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

AKÜ-Dinar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği IV. Uluslar arası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali basın tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında, her yıl çok daha iyiye giden festivalin 4'ncüsünü düzenlemekten dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederek, "Bu yıl çok iddialı olduğumuz festivale, üniversite ile birlikte 9 aylık bir çalışmanın neticesinde hazırlandık. Sayın valimiz başta olmak üzere tüm halkımızı bu festivale davet ediyorum. Festivalimizin içeriğinde bulunan sempozyum, panel, konserler ve yarışmalar ile güzel günler geçireceğiz. Ben şimdiden festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Dinar'da düzenlenecek olan festival ile ilgili olarak şöyle konuştu,

"Türkiye belki 10 bin yıllık bir medeniyete sahip olduğu için keşfedilmemiş binlerce bölgemizde eserlerimiz var. Bunların içinde Dinar da hatırı sayılır bir yere sahiptir. Mesela sadece Afyon'un hudutları dahilinde 19 tane büyük site devleti var, bunlardan 17 sinin para basma yetkisi var. Dinar da bunlardan birisi. Bizim mitolojik olarak soyut ve somut değerlerimiz olduğu halde bu değerlerden gerektiği kadar faydalanamıyoruz. Bu topraklarımızda çok büyük bir medeniyet var. Kazılmamış tümülüsler, tarihi eserler var. Defineciler bulup çıkarmasa bizim bu eserlerden haberimiz olmayacak. Bu anlamda bu tür çalışmalarından dolayı değerli Belediye Başkanım Saffet Acar'ı ve Dinarlıları kutluyorum. Umarız ileride bu çak daha büyük boyutlarda ses getirir. Dünya'nın birçok yerinden insanlar buralara kültürel anlamda ziyarete gelir. Biz de bu çalışmaya destek veriyor ve destek vermeye devam edeceğiz. Başta belediyemiz ve üniversitemiz başta olmak üzere tüm Dinarlıları kutluyor ve tebrik ediyorum"

dedi.

4. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali basın tanıtım toplantısı, konuşmaların ardından karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İlçe Kaymakamı Avni Kula, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Resul Köse, Belediye Başkanı Saffet Acar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Metehan Aydın, MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyeleri, Necati Uğur, Hüseyin Demirkan, Muhtarlar, AKÜ öğretim görevlileri ve basın mensupları katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dinar Belediyesi Saffet Acar Isparta Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title