Haberler

4. Türk-Amerikan İş Konferansı

Türk-Amerikan İş Konferansı (TABCON), bu yıl "Dünya Yüksek Teknoloji Pazarında Türkiye'nin Rolü" başlığıyla California'daki Silikon Vadisi'nde gerçekleştirildi.

Efe Orhun başkanlığında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen konferansa katılan davetliler, Türkiye-ABD iş ortaklığı, Türkiye'nin ABD pazarında yeri ve Türkiye'nin Amerikalı firmalar için cazip yönleri gibi konular hakkında bilgilendirildi. Marriott Hotel'de 200 kadar davetlinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını TABCON Başkanı Efe Orhun yaptı. Konferansa yeni göreve başlayan Los Angeles Başkonsolosu Hakan Tekin'in yanı sıra HP koordinatörü Michael Menke, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof.Dr. M. Kemal Cılız,

Arizona State Üniversitesi Başkan Yardımcısı Julia Rosen, Philips ABD direktörü Kürşat Kimyacıoğlu, Türkiye'den Endeavor şirketi direktörü Didem Altop ve Moduslink Başkan Yrd. Aydın Okur da konuşmacı olarak katıldı. Konferansa bu yıl Wells Fargo, Turkish Airlines, Arizona States Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası ve mezun.com sponsorluk yaptı.

"Winners Take All" kitabının yazarı, iş adamı ve Stanford Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tony Seba, yaptığı konuşmayla davetlileri kahkahaya boğdu. Soyadının Beşiktaş eski başkanı Süleyman Seba ile benzerliğine istinaden Sun Mikrosistemleri ileri teknoloji grup başkanı Dr. Ferhat Hatay'ın düzenlediği Türkçe metni okuyan Tony Seba, "Günaydın, burada sizinle olmak benim için onur verici. Üzgünüm ama dün Süleyman Seba aradı ve bugün gelemeyeceğini söyledi, Beşiktaş'ın işi bu sene zor. Silikon Vadisi'nde

başka bir Seba olarak Orhun beni buldu" dedi.

Tony Seba daha sonra, başarılı bir iş kurma, ortaklık, kazanç ve teknoloji pazarı konularında hazırladığı slayt gösterisini sundu.

Los Angeles'ın yeni Başkonsolosu Hakan Tekin de 2 hafta önce göreve başladığını belirterek şöyle konuştu: "Bu ilk haftalarımda Türk-Amerikan İş Konferansı'ndan davet aldım. Efe Orhun başkanlığında aktif çalışmaların, Türkiye ve Amerika iş çevreleri arasında yararlı temaslara yeni bir kanal açtığını gözlemledim. Buradaki vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Türkiye'deki yatırımcıların özellikle Silikon Vadisi'ne daha fazla ilgi göstermeleri gerekiyor. Çünkü elimizde yeterli

teknolojik alt yapı ve sermaye var; Türkiye hızla gelişiyor."

Tabcon'un Başkanı Efe Orhun (31) ise, organizasyonun 2004 yılından beri Türk ve Amerikalı profesyonellere hizmet verdiğini belirterek şöyle konuştu: "Amacımız, Türk ve Amerikalı profesyonelleri bir araya getirerek güzel iş ortaklıkları ortaya çıkarmak ve Türk-Amerikan dayanışmasını artırmaktır" dedi.

Aslında kar amacı gütmeyen bir vakıf olduklarını anlatan Orhun, şöyle konuştu: "Yaptığımız iş tamamen ülkeler arasında ticareti güçlendirmektir. Bu sene konferansımızın ana teması, Türkiye'nin yüksek teknoloji piyasalarındaki yeri. Amaçlarımızdan biri, Türkiye'de gelişmiş olan yüksek teknoloji şirketlerini Amerika'da da açmak. Global yaşamak isteyen bütün şirketler buraya gelmek zorunda, bu bir lüks değil bir gereklilik."

Türkiye'nin San Fransisco Fahri Başkonsolosu Bonnie Joy Kalsan da yaptığı konuşmada, "Sizlerle çalışmak onur verici. Yolumuza, zafer ve başarılarla devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Gün boyunca devam eden konferansta ABD Batı yakası Turkish Airlines bölge müdürü Philip Westernoff tarafından kura ile belirlenen kişilere bedava Türkiye'ye gidiş-dönüş bileti hediye edildi.

(TC-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title