Haberler

4. Expo Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Expo sembolü olacak çiçekle ilgili bir karara varılmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Expo sembolü olacak çiçekle ilgili bir karara varılmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gıda

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016'nın 4. Yönetim Kurulu toplantısına katıldıktan sonra alınan kararları anlattı. Expo 2016

Antalya sergi alanında ilk kazmanın vurulduğunu belirten Bakan Eker, Yönetim Kurulu Toplantısında alanın fiziki düzenlemesi ile ilgili yapılan çalışmalar, yakın gelecekte uygulanacak projelerle ilgili bilgi aldığını, ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından drenaj altyapı çalışmaları ile ilgili bilgilerin sunulduğunu belirtti.

Expo alanı ile ilgili iki temel çalışma olduğunu ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri Aksu çayının ıslahı çerçevesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın sürdürdüğü bir proje. Onunla ilgili bir çalışma var. Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzün de Expo alanı drenaj projesi çalışması başladı. Bu projede bir taşkın koruma var. İkincisi de 110 hektar alanda kapalı drenaj çalışması ve yüzey tahliye var. Yaklaşık 40 bin dönüm civarındaki bir alanda yüzey tahliye çalışması yapılıyor. Bu yüzey tahliyesi alanda su birikmesini önleme ile ilgili bir mesele. Orada gerekse botanik çalışmaları, gerek diğer yapılacak binalar, temel yapıların sağlam, rahat şekilde yapılabilmesi için bir tahliye sistemi gerekiyor. Bu proje en geç Aralık 2013 tarihi içerisinde bu tamamlanmış olacak"

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün Expo çerçevesinde Antalya'ya önemli bir hizmet planladığını belirten Bakan Eker, şunları söyledi:

"O bölgedeki çiftçilerimiz için, Antalya'mız için de hayırlı bir proje. Orada da biz bir toplaştırma projesi ayrıca uygulamaya geçiriyoruz. Orada

100 bin dönümlük alanda 8 köyü ilgilendiren proje. Bu köylerden iki tanesi Aksu'nun Doğu yakasında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı Aksu çayı ıslahının doğusundaki bölgede, 6 köy de Batı tarafında. Burada özellikle tarla içi yolların yapımı ve o bölgenin bir modern tarımsal üretim alanı haline getirilmesi, alt yapısı ile birlikte muazzam bir çalışma. Onu da biz ilave değer olsun diye yapıyoruz. Yani Expo'nun Antalya'ya kattığı değer sadece orada 2016 yılının Nisan ile Ekim ayı arasında bir sergi düzenlenmesi, oraya dünyanın değişik ülkelerinden insanların gelmesinden ibaret değildir. Bunun da bugün görüşmelerini yaptık, çalışmasını başlattık. En geç 2014 yılının sonuna kadar bunun da bitmesi planlanıyor."

Expo sembolü olacak çiçekle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiçekle ilgili çalışma devam ediyor. Bizim Expo çerçevesinde düşündüğümüz her husus Antalya'ya ilave değer katması. Antalya için en güzelini, en iyisini seçme çabamız var. Daha karara varmış değiliz. Çalışıyoruz. Bizim amacımız orada bir semboldür, bir kalıcı bir şeydir. Çok fazla ticari değerden ibaret değil. Uzun vadeli ve birçok vasfı birlikte taşımasına dikkat ediyoruz. Onu da karar verdiğimizde paylaşacağız"

Basın açıklamasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Antalya'dan ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title