Haberler

34 Yaşında Dede Oldu, 5 Nesil Birarada Yaşıyor

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Alabayır Köyü'nde 34 yaşında dede olan Abidin Tekir, babası ve dedesiyle aynı bahçe içindeki evlerde oturuyor.

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Alabayır Köyü'nde 34 yaşında dede olan Abidin Tekir, babası ve dedesiyle aynı bahçe içindeki evlerde oturuyor.

Alabayır Köyü ihtiyar heyeti azalarından olan ve yaz aylarında sözleşmeli orman işçisi olarak çalışan 34 yaşındaki Abidin Tekir, bugün 17 yaşında olan oğlu Muhammet Tekir'i geçen yıl Kasım ayında evlendirdi. Duygu- Muhammet Tekir çiftinin 3.5 ay önce bebeklerinin dünyaya gelmesiyle, 34 yaşında dede olan Abidin Tekir, köyün ilgi odağı oldu. Kendisi de 16 yaşında evlenen Abidin Tekir, babası 56 yaşındaki Muhemmet Tekir, annesi 58 yaşındaki Havva Tekir ve dedesi 84 yaşındaki Mehmet Tekir, bir bahçe içerisindeki üç ayrı evde yaşıyor.

AĞABEY- KARDEŞ GİBİ

Oğlu Muhammet Tekir ile yanyana geldiğinde ağabey- kardeş gibi duran, mavi gözleri ve sarı saçları ile dikkat çeken dede Abidin Tekir, kendi dedesi yaşarken dede olmasının zaman zaman köyde şakalaşmalara neden olduğunu belirtti. Abidin Tekir şöyle dedi:

"Babam da, ben de, oğlum da köyümüzden ve komşu köylerden tanıdığımız kızlarla anlaşarak evlendik. Genç yaşta evlenip çocuk ve torun sahibi olmanın mutluluğu bir başka. Oğlumla yan yana geldiğimizde ağabey- kardeş gibiyiz. Zaten arkadaş gibi yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz olmadığı gibi, 5 nesil bir arada olmak ender rastlanan bir olay. Hepimizin sağlığı yerinde bir sorunumuz yok."

MUTLULUK SÖZLERİ

Baba olmanının sevincini yaşayan Muhammet Tekir de 16 yaşında evlendiğini 17 yaşında da baba olduğunu söyledi. Muhammet Tekir, "Biz çok mutluyuz, eğer büyüdüğünde benim oğlum da erken evlenmek isterse, ben karşı gelmem. Çünkü babama ve bana erken evleniyoruz diye itiraz eden kimse olmadı. Dedemin babasını hayatta görmek benim için büyük mutluluk" dedi.

Beş neslin en büyüğü 84 yaşındaki Mehmet Tekir ise "Bu yaşımda oğlum, torunum, torunumun torunu hepsini gördüm. Köyde hayvanlara bakıyorum. Elim ayağım tutuyor. Çocuklar mutlu ben mutluyum, daha ne diyeyim ki" deyerek sevincini dile getirdi.

TEKİR AİLESİ

Mehmet Tekir : 1927 doğumlu. Genç dede Abidin Tekir'in dedesi

Muhammet Tekir: 1955 doğumlu. Genç dedenin babası

Havva Tekir : 1953 doğumlu. Genç dedenin annesi

Abidin Tekir : 1977 doğumlu. Genç dede

Serpil Tekir : 1975 doğumlu. Genç dedenin eşi

Muhammet Tekir : 1994 doğumlu. Genç dedenin oğlu

Duygu Tekir : 1994 doğumlu. Genç dedenin gelini

Abidin Tekir : 2011 doğumlu. Genç dedenin torunu

DÜNYANIN EN GENÇ DEDESİ İNGİLTERE'DE

İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki Shem Davies, bugüne kadar bilinen en genç dede. Geçen Temmuz ayında Davies'in 14 yaşındaki kızı Tia, 15 yaşındaki arkadaşı Jordan'dan kız bebek dünyaya getirdi. Shem Davies'in eski karısı, Tia'nın annesi Kelly de böylece 30 yaşında anneanne oldu. - Aydın / Çine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title