Haberler

30. İstanbul Film Festivali’ne Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

İKSV Tarafından AKBANK Sponsorluğunda Düzenlenen 30. İstanbul Film Festivali, 2-17 Nisan Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek.

19 Mart Cumartesi günü gişelerini açan 30. İstanbul Film Festivali biletlerine sinemaseverler yoğun ilgisi gösterdi. Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy'de Rexx sinemalarında açılan ana gişelerde, hafta sonu boyunca devam eden uzun kuyruklar oluştu. Ana gişelerin yanı sıra Biletix satış sistemi üzerinden de devam eden bilet satışlarına yoğun ilgi vardı; 60.000'in üzerinde bilet satıldı.

Torino Atı, Flamenco, Pina, Portakallar ve Günışığı, Daha İyi Bir Dünyada, Beni Asla Bırakma ve Küçük Beyaz Yalanlar filmlerinin de aralarında bulunduğu 42 seansın biletleri tükendi. Festivalde sadece 4 TL'den satılan hafta içi gündüz seanslarına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Festival programında yer alan 30. Yıl özel bölümü "Film Gibi 30 Yıl" da festival takipçilerinin büyük ilgi gösterdiği bir başka bölüm oldu.

Bilet bulamayan sinemaseverlere ufak bir hatırlatma: Seans öncesi gişelerde teslim alınmayan davetiyeler satışa sunuluyor. Görmek isteyip de bilet bulamadığınız filmler için, gösterimlerden önce sinema salonlarına uğramanızda fayda var.

İstanbul Film Festivali biletleri tam 12 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 8 TL. Akbank Galaları ve 3 boyutlu filmlerin biletleriyse 15 TL. Festivalin "Türkiye Sineması" bölümünde yer alan filmler ve Pera'da gösterilen filmler için de bilet fiyatı tüm seanslarda yine 4 TL.

Festivalde ayrıca, 1 Nisan tarihine kadar 30 bilet ve üzerinde alacak sinemaseverlere %10 özel indirim de uygulanacak.

Festival boyunca filmleri en ucuza izleme şansı Lale üyeleri'nin olacak. Lale üyeleri biletlerinde %25'e varan özel indirimlerden yararlanabilecekler. Festival Sponsoru Akbank'ın Axess kart sahiplerinin, hafta içi gündüz seansları ve Türkiye Sineması bölümünde yer alan filmler hariç tüm festival filmlerinin biletlerini % 20 indirimle alabileceklerini de hatırlatalım.

Sinemaseverler biletlerini Biletix satış sistemi üzerinden ya da hizmet bedeli ödemeden Beyoğlu'nda Atlas ile Beyoğlu, Kadıköy'de Rexx sinemaları gişelerinden satın alabilirler.

"30. İstanbul Film Festivali'nin 30 Yılından 20 Yönetmen"

Fotoğraf Sergisi, Festival Sonuna Dek Atlas Pasajı'nda

İstanbul Film Festivali'nin 30. yılı vesilesiyle bu yıl arşiv niteliği taşıyan özel bir kitap yayımlanacak. 2 Nisan Cumartesi gününden itibaren satışta olacak "30: İstanbul Film Festivali'nin 30 Yılından 20 Yönetmen" adlı kitapta, festivalin kişisel tarihimizde oynadığı rol, festivalle büyümüş, sinemayı bu festival sayesinde keşfetmiş 20 yönetmenin gözünden anlatılıyor.

Kitapta, bu 20 yönetmenin, fotoğrafçı Muhsin Akgün tarafından Beyoğlu'ndaki Emek, Atlas, Beyoğlu, Sinepop ve Yeşilçam sinemalarında çekilen özel fotoğrafları da yer alıyor. Muhsin Akgün tarafından çekilen yönetmen fotoğrafları ayrıca, festival sonuna kadar Atlas Pasajı'nın girişinde sergilenecek.

Muhsin Akgün'ün özel olarak fotoğraflarını çektiği yönetmenler: Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu, Pelin Esmer, Durul ve Yağmur Taylan, Çağan Irmak, Uğur Yücel, Ümit Ünal, Handan İpekçi, Kazım Öz, Aslı Özge, Mahmut Fazıl Coşkun, Tayfun Pirselimoğlu, Seyfi Teoman, Reis Çelik, Derviş Zaim, Reha Erdem, Serdar Akar, Hüseyin Karabey, Semih Kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan.

Halen Radikal gazetesi Hayat, Kitap ve İki eklerinde fotoğraf editörlüğü yapan Muhsin Akgün, profesyonel fotoğrafçılığa 1995'te başladı. Ağırlıklı olarak portre ve performans fotoğrafları çeken Akgün'ün "Söz ve Müzik: İstanbul" isimli, 1999-2010 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen konser performans fotoğraflarından oluşan fotoğraf kitabı Ekim 2010' da yayımlandı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title