Haberler

3. Yeşilçam Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Türkiye'nin en geniş kapsamlı jürisi tarafından belirlenen, Yeşilçam Ödülleri'nde kazananlar belirlendi.

"Nefes: Vatan Sağolsun" En İyi Film seçildi ve 150.000 TL para ödülünün sahibi oldu. "Nefes: Vatan Sağolsun" ile Levent Semerci ayrıca Turkcell İlk Film Ödülü'yle 30 bin TL para ödülü kazandı.

TÜRSAK Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğiyle, Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen 3. YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ'nin sahipleri, 23 Mart 2010 Salı gecesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan görkemli bir törenle açıklandı.

"Türk Filmleri Yarışıyor, Türk Sineması Kazanıyor" sloganıyla yola çıkan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ'nin, Meltem Cumbul'un sunumu, Behzat Gerçeker şefliğinde ENBE Orkestrası'nın müzik ziyafetiyle renklenen ve NTV'den canlı olarak yayınlanan heyecan dolu ödül töreninde, 11 kategorinin "En İyi"leri belli oldu. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törene Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Cansu Dere, Yılmaz-Berfin Erdoğan, Ece Sükan, Sinem Kobal, Arda Turan, Demet Evgar, Cengiz Abazoğlu, Nebahat Çehre, Ezgi Mola, Umut Kurt, Ömür Gedik, İlker İnanoğlu, Filiz Akın, Irmak Ünal, Ferhat Göçer, Hatice Aslan, Özgü Namal, Burcu Kara, Lale-Cem Mansur, Öner Erkan, Elif Dağdeviren, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Saadet Işıl Aksoy, Ebru Akel, Abdullah Oğuz, Hülya Koçyiğit, Hasibe Eren, Melisa Sözen, Altan Erkekli, Tamer Karadağlı, Berrak Tüzünataç, Güven Kıraç, Nesrin Cevadzade, Nergis Öztürk, Gülriz Sururi, Meral Çetinkaya, Mustafa Alabora, Şerif Sezer, Rıza Kocaoğlu gibi isimler katıldı.

Ünlü modacılar, En İyi Kadın Oyuncu adaylarını giydirdi…

Türkiye'nin Oscar'ı olarak kabul edilen 3. YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ Ödül Töreni'nde, moda ve sinema dünyasından ünlü isimler bir aradaydı. Türkiye'nin en ünlü modacılarının Türk sinemasının yıldızları için tasarladıkları en özel kreasyonlar, 3. YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ Ödül Törenini renklendirdi. "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde yarışan Demet Evgar-Cengiz Abazoğlu, Binnur Kaya-Dilek Hanif, Meral Çetinkaya-Özlem Süer, Nesrin Cevadzade-Hakan Akkaya, Şerif Sezer ise Müge Ersin imzalı özel kıyafetleriyle göz kamaştırdı.

Törende ayrıca, ödül verecek olan oyunculardan Özgü Namal ve Ezgi Mola Özgür Masur'un; Melisa Sözen ve Bergüzar Korel Arzu Kaprol'ün , Cansu Dere Naeem Khan'ın, Hatice Aslan Gamze Saraçoğlu'nun, Saadet Işıl Aksoy Özlem Ahıakın'ın Sinem Kobal Tuana Büyükçınar'ın kıyafetleriyle ile sahnedeydiler. Ayrıca geceyi sunan Meltem Cumbul, Beymen'den Dina Bar-El'in tasarımı olan kıyafeti giydi.

Türkiye'nin yıldızları, Türkiye'nin Oscar'larını verdi:

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında kazanan Cemal Toktaş'a ödülünü Melisa Sözen, Altan Erkekli; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında kazanan Derya Alabora'ya Saadet Işıl Aksoy, Güven Kıraç; En İyi Genç Yetenek Ödülü dalında kazanan Elit İşcan'a Sinem Kobal, Zafer Algöz; En İyi Erkek Oyuncu dalında kazanan Mert Fırat'ın ödülünü İzzet Günay ve Bergüzar Korel'den filmin senarist ve yönetmeni İlksen Başarır aldı. En İyi Kadın Oyuncu dalında kazanan Binnur Kaya'ya Göksel Arsoy, Hatice Aslan; En İyi Görüntü Yönetmeni dalında kazanan Soykut Turan'ın ödülünü Ceren Aslan Ezgi Mola, Tamer Karadağlı'dan; En İyi Müzik dalında kazanan Atilla Özdemiroğlu'na Özgü Namal, Selçuk Yöntem ; En İyi Senaryo dalında kazanan Engin Günaydın'a Halit Ergenç, Nebahat Çehre; En İyi Yönetmen dalında kazanan Reha Erdem'e Yılmaz Erdoğan ; Turkcell İlk Film Ödülü dalında kazanan "Nefes: Vatan Sağolsun" filmiyle Levent Semerci'ye Cansu Dere, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler; En İyi Film Ödülü dalında kazanan "Nefes: Vatan Sağolsun" filmiyle Levent Semerci'nin ödülünü; Hülya Koçyiğit, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv takdim etti. Ayrıca Yeşilçam Ödüllerinin üçüncü yılında ilk defa verilen "Kültür Sanat Hizmet Ödülü" ise Filiz Akın'a T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından taktim edildi.

Bu yıl Turkcell kullanıcıları, "En İyi Film" ve "Turkcell İlk Film" ödülü kategorileri için SMS ile oy kullanarak oylamaya dahil oldular.

TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, 3. YEŞİLÇAM ÖDÜLLERİ Ödül Töreni'nde yaptığı açılış konuşmasında, "Sinemaya can verenlerin bildiği gibi, yedinci sanat, göz kamaştırıcı yaşamların pırıltısından ibaret değildir; sinema yapmak, öncelikle tasvirsiz bir adanmışlık, sevgi, emek, inanç ve sabır gerektirir" dedi. "Türk sinemasının, dün olduğu gibi bugün de, sevgisinde ve adanmışlığında ölçüsüz, 'özel' insanların omuzlarında yükseldiğini" vurgulayan Yiğitgil, "Türk sinemasını ortak ruhumuzu yorumlayan bir ayna olarak tanıyorsak, bunu, bugün teşekkür edeceğimiz 'özel insanların' emeğine borçluyuz" şeklinde konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, "Beyoğlu'nda yerleşik bir şirket olarak, Yeşilçam ruhunu yaşatmak adına Türk sinemasına katkılarının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini" vurguladı ve "Turkcell olarak kendimizi bir teknoloji şirketi olmanın ötesinde bir iletişim şirketi olarak görüyoruz. İletişim kurmanın en güzel yollarından birinin de sanat olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle sanata ve sanatçıya destek olmak adına 3 yıldır Yeşilçam Ödülleri'ni ana sponsor olarak destekliyoruz. Genç yeteneklerimizi de, "Turkcell İlk Film Ödülü" ile ayrıca destekliyoruz. Teknolojik altyapımızı da kullanarak, Turkcell abonelerinin SMS ile oylama sürecine dahil olmalarını sağlıyoruz. Türk sinemasına ilginin her geçen yıl giderek artmasını görmek mutluluk verici." şeklinde konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, "3. Yeşilçam Ödülleri'nde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Son yıllarda Türk Sinemasında büyük bir hareketlilik var. Filmlerimizin sayısı ve izleyicisi giderek artıyor. Çoğu sinemacımız, kısıtlı bütçeleriyle ölümsüz eserler yaratıyor. Türk Sinemamızdaki müthiş yükseliş hepimizi gururlandırıyor. Bizler de sinemacılarımızın, bu azimlerini, bu başarılarını Yeşilçam ödülleri ile taçlandırmak istiyoruz. Yeşilçam ödülleri, Türkiye'nin Oscarları olarak anılmaya başladı. Bana göre Yeşilçam Ödülleri, Oscar ödülleriyle kıyaslandığında daha içten, daha samimi ve dolayısıyla da daha "gerçek" ödüller. Sinemamızı bu kadar özel yapanın Türkiye'nin renkleri ve hikayeleri olduğuna inanıyorum. Ve Beyoğlu'nu da Yeşilçamsız düşünemiyorum. İyi ki varsın sinema, iyi ki varsın Yeşilçam. Sinemacılarımız çok yaşasın, filmleriyle zihinlerimizi aydınlatmaya, ruhlarımızı zenginleştirmeye devam etsin. Bu akşam hangi filmler kazanırsa kazansın, alkışın da ödülün de en büyüğü Yeşilçam'a, Türk Sineması'na" dedi.

EN İYİ FİLM: Nefes: Vatan Sağolsun

EN İYİ YÖNETMEN: Reha Erdem / Hayat Var

EN İYİ KADIN OYUNCU :Binnur Kaya / Vavien

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Mert Fırat / Başka Dilde Aşk

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Cemal Toktaş / Güneşi Gördüm

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU : Derya Alabora / Pandora'nın Kutusu

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ : Soykut Turan / Güneşi Gördüm

EN İYİ SENARYO : Engin Günaydın / Vavien

EN İYİ MÜZİK : Atilla Özdemiroğlu / Vavien

EN İYİ GENÇ YETENEK: Elit İşcan / Hayat Var

TURKCELL İLK FİLM ÖDÜLÜ: Nefes: Vatan Sağolsun/ Levent Semerci

KÜLTÜR SANAT HİZMET ÖDÜLÜ: Filiz Akın (Özel Ödül)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title