Haberler

3. Bolu Acil Buluşması"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detaylar Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ile röportaj Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, bir hakime, avukata, savcıya el kaldırılmıyorsa, doktora da şiddet uygulanamayacağının anlaşılması gerektiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detaylar

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ile röportaj Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, bir hakime, avukata, savcıya el kaldırılmıyorsa, doktora da şiddet uygulanamayacağının anlaşılması gerektiğini söyledi.

ATUDER tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen "Bolu Acil Buluşması"nın bir otelde açılışı yapıldı. İki gün sürecek etkinlik kapsamında acil tıp ile ilgili güncel konular ve sorunlar görüşülerek çözüm önerileri tespit edilecek. Program kapsamında alanında uzman çok sayıda akademisyen katılımcılara sunum yapacak.

Etkinlik, TV sunucusu Ali İhsan Varol'un "Kelime oyunu" isimli yarışmasıyla başladı. Yarışmanın ardından açılış konuşması yapan ATUDER Genel Başkanı Cander, derneğin çalışma sistemi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Cander, konuşmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu buluşmalarının kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, ATUDER'in çalışanları, uzmanları, üyeleri ile yakın bir ortam kurduklarını ve acil tıbbın sorunlarını paylaşma imkanı bulduklarını belirtti.

Türkiye'deki en önemli problemin acil servislerdeki şiddet olayları olduğuna vurgu yapan Cander, buna karşı getirilen uygulamaların yeterli olmadığını savundu.

Cander, "Sağlıkta şiddete karşı toplum bilinçlenmeli. Nasıl bir hakime, avukata, savcıya el kaldırmıyorsa doktora da el kaldırmaması gerektiğini anlamalıdır. Çünkü orada hayatını kurtarmaya çalışan bir ekip var" dedi.

Sağlık Bakanlığının çok doğru bir adım atarak sağlık hizmetleri ile acil sağlık hizmetleri gibi iki ayrı bölüm açtığını anlatan Cander, şöyle dedi:

"Ancak bu acil sağlık hizmetleri bizim beklediğimiz şekilde oluşturulmadı. Acil sağlık hizmetlerinin acil servisleri de içerecek şekilde bir global bakış açısına ihtiyacı var. Bunun bütün diğer hizmetler arasında da bambaşka bir yerinin olması gerekiyor. 100 milyondan fazla insanın başvurduğu, birçok kişinin hayatını kaybettiği ve bir çok kişi için unutulmaz bir yer olan acil servisler ülke gündeminde çok daha ön plana çıkmalı. Acil tıp çalışanları ve onların sorunlarının mutlaka acil eylem planı içinde ilk aşamada gündeme getirilmesi gerekiyor."

Cander, acil tıp çalışanlarının teşvik edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Acil tıp uzmanlığı bütün iyileştirme çabalarına rağmen istediğimiz kadar tercih edilen bir branş değil. Avrupa'daki ve Amerika'daki ülkelerle kıyasladığımızda ülkemizde daha az tercih ediliyor" ifadesini kullandı.

Acil çalışanlarının çok ciddi sıkıntıları bulunduğunu aktaran Cander, bunların ortadan kaldırılması için çalışma içinde olduklarını dile getirdi.

Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle çok sayıda acil tıp çalışanının bölgeye geçici görevle gittiğini anımsatan Cander, "Bunlar çok kolay şeyler değil. Acil tıbbın tek sorunu özlük hakları değil şiddet ve çalışma güvenliği de çok önemli. Çalıştığımız ortamlar da önemli. Bunun bir parçası olarak hizmet verirken kendimizi korumada çok dikkatli olamayabiliyoruz. Kendimizi daha iyi korumamız gerekiyor. Müdahalenin, ilk yardımın, acil müdahalenin ilk kuralı kendi güvenliğinin sağlanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Acil Tıp Uzmanları Derneği İhsan Varol Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title