Haberler

3 Aralık Düya Engelliler Günü

Melikşah Üniversitesi'nin düzenlediği Goalball Turnuvası, yapılan final karşılaşmasıyla sona erdi.

Melikşah Üniversitesi'nin düzenlediği Goalball Turnuvası, yapılan final karşılaşmasıyla sona erdi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Melikşah Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Goalball Turnuvası, üniversitenin kapalı spor salonunda yapılan final maçıyla sona erdi. Turnuvaya Talas Kaymakamı Sefer Yılmaz, Boydak Holding Yönetim Üst Yöneticisi Memduh Boydak, Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Goalball Branşı Sorumlusu Mehmet Göktaş, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Murat Şen ve davetliler katıldı.

Final maçından önce konuşan Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prf. Dr. Murat Şen, bu turnuvanın beraberliğin idrakini kendilerine yaşattığını ifade ederek, "Hangi durumda ve hangi ortamda olursa olsun böyle etkinlikler ayrımcılığı ortadan kaldırıyor. Engelli kardeşlerimizin de yaşama hakkı vardır ve bu hakkı göz önünde bulundurmalıyız. Bu turnuva Kayseri'de ilk defa gerçekleştiriliyor. Bu yüzden böyle turnuvalara yabancıyız. İnşallah bu etkinliklerin devamı kesilmez. Turnuvaya katılan yarışmacıları kutluyor bu girişimlerini de kutluyorum" dedi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak ise hayattaki engellerin azim ve kararlılıkla aşılabileceğini belirterek, "Amaç bir gün bile olsa engellilerle yaşamak ve onları anlamak olmalıdır. Engelli kardeşlerimiz sporun kendilerine engel olmadığını bir kere daha bize gösterdiler. Bu cesaretlerinden dolayı kendilerini kutlar önlerinde engelsiz bir yaşam geçirmelerini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan final karşılaşmasında Manisa Görme Engelliler, Melikşah Üniversitesini 7-6 yenerek birinciliği elde etti. Turnuvada Manisa Görme Engelliler Kulübü birinci, Melikşah Üniversitesi Görme Engelliler Kulübü ikinci, Erciyes Görme Engelliler Kulübü üçüncü, Kayseri Görme Engelliler Kulübü ise dördüncü oldu.

Turnuva ilk dörde girenlere madalya ve kupa verilmesiyle sona erdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title