Haberler

2Balyoz Davası Eylemlerle Başladı

* "Balyoz Planı" İddialarına İlişkin 196 Emekli ve Muvazzaf Askerin Bir Ay Aradan Sonra Tekrar Yargılanmalarına Başlandı.

* "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin bir ay aradan sonra tekrar yargılanmalarına başlandı.

* Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi yüzlerce kişi de davayı protesto etti.

* Hasdal Cezaevi'nde bulunan Balyoz Davası'nın tutuklu sanıkları sivil otobüslerle duruşmaya getirildi.

?

"Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz

Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 157'si tutuklu 196 sanıklı davanın 14. duruşması başladı.

Balyoz Davası kapsamında tutuklanan muvazzaf ve emekli askerlerin eşleri ve aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi yüzlerce kişi Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin önünde toplandı. Balyoz Davasının protesto eden grup, boyunlarında "NO 11" yazılı CD'leri taşıdılar. Grup, daha önce sanıkların mahkemeden istedikleri 11 nolu delil CD'sinin sanıklara verilmemesini boyunlarında asılı olan "NO 11" yazılı CD'lerle protesto etti. "Herkes için adalet", "Bağımsız yargı", "Bağımsız Türkiye" şeklinde pankart taşıyan grup, "Türkiye sizinle gurur duyuyor", "Askere uzanan eller kırılsın", "Davalar yayınlansın", "Halkımız aydınlansın" şeklinde slogan attılar.

"BABALARIMIZI BİRAN ÖNCE AİT OLDUKLARI EVLERİNE BEKLİYORUZ"

Duruşma salonunun önünde grup adına basın açıklamasını tutuklu Emekli Tuğamiral Engin Baykal'ın kızı Derya Baykal yaptı. Baykal, "Babalarımızı biran önce ait oldukları evlerine bekliyoruz. Halkımızın gerçekleri görebilmesi için bu davaların TRT'nin bir kanalından yayınlanmasını talep etmekteyiz." dedi.

"ALKIMIZ ÜLKESİ İÇİN ZULÜM GÖREN YURTSEVERLERE SAHİP ÇIKACAKTIR"

Atatürkçü Düşünce Derneği adına basın açıklaması yapan Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, "Ergenekon Davası'nın hukuki bir dava değil siyasi bir dava olduğunu iddia etti. Karakuş , "Törörist Abdullah Öcalan kendisine tahsis edilen adada villası ve arkadaşları konfor içinde yaşatılırken Silivri'de yurtseverlerin 6 metrekarelik tek kişilik hücrelere kapatılmasının Türkiye'nin nasıl bir iktidarla yönetildiğinin ve uçuruma götürüldüğünün resmidir. Halkımız ülkesi için zulüm gören yurtseverlere sahip çıkacaktır" diye konuştu.

"İNŞALLAH BU BALYOZ ONLARIN BAŞINA DÜŞECEK"

Bu arada açıklama sırasında Askeri Casusluk Soruşturması kapsamında tutuklanan Binbaşı Behçet Altıntaş'ın kızı da gözyaşlarını tutamadı. Binbaşı Behçet Altıntaş'ın kızı, "Terör örgütü üyeliği çok ağır bir suçlama hergün dua ediyorum. Allahım suçsuz olanın yanında olacak. İnşallah bu balyoz onların başına düşecek" şeklinde konuştu.

Hasdal Cezaevin'de bulunan Balyoz Davası'nın tutuklu sanıkları sivil otobüslerle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşmaya getirildi. Otobüslerin duruşma salonuna girişi sırasında dışarda bulunan grup, sanıkları alkışladılar. Tutuklu sanıklarda gruba el sallayarak karşılık verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title