Haberler

27. Duruşmada Tam 17 Sanığın Savunması Tamamlandı

Balyoz Planı davasının 27. duruşması sona erdi.

Balyoz Planı davasının 27. duruşması sona erdi. Duruşmada toplam 17 sanığın savunması alındı. Duruşmanın öğleden önceki bölümünde emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, emekli Albay Bülent Tunçay, emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, emekli Albay Halil Yıldız, sanık Emekli Albay Refik Hakan Tufan, Albay Orkun Gökalp'in savunmaları alındı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise Tümgeneral Gürbüz Kaya, emekli Tümgeneraller Nuri Ali Karababa ve Behzat Balta, Tuğgeneral Nurettin Işık, Albay Ali Rıza Sözen, Albay İlkay Nerat, Albay Hasan Basri Aslan, Albay Erhan Kuraner, Albay Veli Murat Tulga, Emekli Albay Mehmet Kemal Gönüldaş ve Yarbay Yunus Nadi Erkut'un savunmaları tamamlandı.

TOPLAM 27 SANIĞIN SAVUNMASI TAMAMLANDI

162'si tutuklu toplam 196 sanığın yargılandığı davada aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu toplam 27 sanığın savunması tamamlanmış oldu.

KISA SAVUNMALAR

Albay Ali Rıza Sözen savunmasında, "Hakkımda iddia edilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Tutukluluğumun son bulmasını ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Albay İlkay Nerat da savunmasında, "İddia edilen seminere katılmadım. Seminerin olduğu iddia edilen tarihte ben yurt dışındaydım. Sonuç olarak tüm suçlamaları reddediyor tahliyemi ve beratimi talep ediyorum" dedi.

"GİTMEMEK İÇİN GİRİŞİMDE BİLE BULUNMuşTUM"

Veli Murat Tulga'nın savunmasının tamamlanmasının ardından savunma yapan Emekli Tümgeneral Behzat Balta da Balyoz planının sahte olduğunu söyledi. Balta, "Rutin ve sıradan bir seminer olduğu için gitmemek için girişimde bile bulunmuştum. Suçlar mesnetsiz bilgi ve belgeler ile değerlendirilmektedir. Bu suçlamaları reddediyorum" diye konuştu.

TAHLİYE ŞERHİ

Balta'nın avukatı Salim Şen savunması sırasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına itiraz ettikleri İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'ın tahliyeleri yönünde koyduğu muhalefet şerhine dikkat çekti. Akçay'ın, aynı adliyedeki hakimlerin kendisine selam bile vermediklerin aktardığını belirten Avukat Şen, "Akçay aynı adliyedeki hakim arkadaşlarının 'Sizin bir dangalak kararınız da bize gelecek' dediklerini kararda anlatıyor" diye konuştu.

"SAYIN BAŞKAN BUNLARI KİMLER İÇİN SÖYLÜYOR BİLEMEYİZ"

Avukat Şen'in bu sözleri üzerine Başkan Ömer Diken araya girerek, "Sayın Başkan bunları kimler için söylüyor bilemeyiz. Ancak biz 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin Sayın Akçay ile izne ayrıldığı son güne kadar nezaket kuralları içerisinde ilişkilerimizi sürdürdük. Hatta kendisi vali ziyarete gittiğinde beni de çağırmıştı ancak işim olduğu için gidememiştim. Bunlar bir karar değil, başkanın şahsi düşünceleridir. Bir kanıya varmak için iki tarafın da dinlenmesi gerekir. Başkan Akçay'ın ihtilafa düştüğü hakimler ile arasında geçen konunun ne olduğunu bilmediğimiz için bu konuda görüş bildirilmemesi, bu konunun buraya getirilmemesi gerektiğin düşünüyorum" diye konuştu.

Behzat Balta'nın savunmasının tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Diken duruşmayı, Perşembe gününe ertelendi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title