Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kars'ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ülke Genelinde Olduğu Gibi Kars'ta da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. Törenlerin Yapıldığı Kars Atatürk Stadı'nda Öğrenciler Gösterilerini Sunarken, Çalışmak Zorunda Kalan Bazı Öğrenciler İse Mendil, Su ve Yiyecek Sattılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Kars'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törenlerin yapıldığı Kars Atatürk Stadı'nda öğrenciler gösterilerini sunarken, çalışmak zorunda kalan bazı öğrenciler ise mendil, su ve yiyecek sattılar.

Kars'ta sabah 09.30'da Hükümet Konağı'nın önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan törenlere Atatürk Stadı'nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş ve Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu öğrencilerin bayramını kutladı. Törende Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Yenice'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra şiirler okundu ve çeşitli müsabakalarda dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri verildi.

Resmi geçit töreninde rüzgarın savurduğu balonlar öğrencilerin ayaklarına takılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Tören sırasında balonlar nedeniyle güçlükle yürüyen öğrenciler akla karayı seçtiler. Bu arada töreni izlemek için stada akın eden çocuklar, tel örgüler ardında farklı bir görüntü oluşturdular. Statta biriken pet şişe ve çöpler TEMA Vakfı üyesi öğrenciler tarafından toplandı. Bazı çocuklar da müzik eşliğinde dans ettiler.

Halk oyunları ekiplerinin gösterisi, erkek ve kız öğrencilerin toplu gösterileriyle renklenen tören sırasında stat dışında ise ekmek parası için su, simit, mendil ve yiyecek satan öğrencilere rastlandı. Ailelerine maddi destek sağlamak için törene katılmak veya töreni izlemek yerine çalışmak zorunda kalan öğrenciler, başka çarelerinin olmadığını söylediler. Bazı işyeri sahipleri de 23 Nisan nedeniyle çocuklara balon dağıttı.

(BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title