Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yozgat'ın Akdağmadeni, Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Aydıncık, Yenifakılı, Saraykent ve Çekerek ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Yozgat'ın Akdağmadeni, Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Aydıncık, Yenifakılı, Saraykent ve Çekerek ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Akdağmadeni ilçesinde Belediye Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalara soğuk hava nedeniyle spor salonunda devam edildi.

Törene, Kaymakam Vekili Fatih Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Güleç, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Göçürücü, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Göçürücü, "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Vekili Fatih Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Güleç, Belediye Başkanı Suphi Daştan, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Gün ile ilgili şiirlerin okunduğu kutlama programında halk oyunları ekipleri ve öğrenciler gösterilerini sundu.

Program tören geçişinin ardından sona erdi.

-SORGUN-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Sorgun'da da coşkuyla kutlandı.

Sorgun'da Belediye Meydanındaki tören Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Zafer Erşahin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Atatürk tarafından Amasya Genelge'siyle deklare edilen, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile şekillenen millet iradesinin hakim kılınması yönündeki haklı çabaların sonucunda ve olağanüstü şartlarda TBMM açıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından ilköğretim okullarının çeşitli halk oyunları gösterileri, Sorgun Belediyespor Kulübü Tekvando Takımının gösterilerinin ardından dereceye giren okullara kupa ve plaketleri verildi. Program tören geçici ile son buldu.

-YERKÖY-

Yerköy'deki kutlamalar, Kırşehir Caddesi üzerindeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Daha sonra şehir stadyumundaki törenlere geçildi. Buradaki tören Kaymakam Bayram Gale, Belediye Başkan Vekili M. Muharrem Bircan, Garnizon Komutanı Zafer Çekici'nin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Doğan Genç günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir okudu, Atatürk İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin gösterilerinin ardından Zübeyde Hanım Anaokulu Öğrencilerinin dans gösterileri ilgiyle izlendi.

İlköğretim Okulları arasında yapılan çeşitli sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Stadyumdaki tören "tören geçişi" ile sona erdi.

-BOĞAZLIYAN-

Boğazlıyan'da ilk tören Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulmasıyla başlandı ve daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki törenlere geçildi.

Yozgat Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferdi Günüç, Belediye Başkanı Mustafa Özdal, halkın ve çocukların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu eşliğinde göndere bayrak çekilip, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Mustafa Şimşek, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının var olma, yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği bir tarih olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Minik öğrencilerin hazırladıkları folklor ve dans gösterileri büyük beğeni topladı.

Kutlama törenlerinin finalindeki resmi geçit töreni de büyük alkış alırken, öğrenciler gösterilerini başarıyla tamamlamanın halkı gururunu yaşadı.

-AydınCIK-

Aydıncık'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri İlköğretim okulu bahçesindeki Atatürk Büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Daha sonra Kaymakamı Tanet Tengir, Garnizon Komutanı Halil Kaya ve Belediye Başkanı Bahattin Özger halkın ve çocukların bayramını kutladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri ilgi ile izlendi.

Aydıncık İlköğretim Okulu folklor ekibinin yöresel oyunları uyum içerisinde sergiledi, öğrencilerin kılıç kalkan oynamaları katılımcılar tarafından alkışlandı.

23 Nisan programı öğrencilerin okuduğu şiirlerle süslendi.

İlçe halkının bayrama gösterdiği ilgi, okul bahçesini doldurdu.

-YENİFAKILI-

Yenifakılı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlandı.

Kutlama programı Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kötü hava koşulları nedeniyle düğün salonunda devam eden tören Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Garnizon Komutanı Vekili Süleyman Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Uyar halkın ve çocukların bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün önemini anlatan konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Şerife Uyar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 91 yıl önce millet adına ülkenin kaderine el koyan meclisin, destansı bir mücadele sonucunda İstiklal Savaşını başarıya ulaştırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atıldığını ifade etti.

Anasınıfı öğrencilerin gösterileri izleyenler tarafından ilgi gördü.

23 Nisan konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

-SARAYKENT-

Saraykent'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı törenlerle kutlandı.

Meydandaki Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başlayan törenlere kötü hava koşulları nedeniyle düğün salonunda devam edildi.

Kaymakam Cumhur Duran, Garnizon Komutanı Ahmet Can, Belediye Başkanı İdris Ögel öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini içeren konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyup, gösterilerde bulundu.

-ÇEKEREK-

Çekerek'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine kötü hava koşulları nedeniyle Şehit Özgür Ocak Çok Programlı Lisesi salonunda devam edildi.

Kaymakam Servet Gün, İlçe Garnizon Komutanı Erhan Arslan, Belediye Başkanı Duran Özkan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, Türk toplumunun en büyük bayramını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek,

"Gönüllerimiz sevinç ve övünçle dolu. Bu bayramı bütün çocuklara Atatürk armağan etmiştir. Tüm dünyadaki çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

Bozkurt'un konuşmasının ardından Yatılı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını canlandıran gösteri sahnelendi. İstiklal Marşını ezbere en güzel okuma yarışmasında ilçe birincisi olan Döndü Doğan, giyimi, mimikleri ve ses tonuyla bir kez daha katılımcıları derinden duygulandırdı.

Çiçek Anaokulu öğrencileri her yörenin oyunlarını canlandıran gösterileri rengarenk görüntülere sahne oldu. Şehit Sadık Nazlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği gösteri ise katılımcıları gülme krizine soktu. Daha sonra diğer okulların gösterileri, şiirleri ve yöremize ait halayları, kol oyunları gösterileri sahnelendi.

Eğitim, öğretim yılı içerisinde yapılan etkinlikler çerçevesinde başarılı öğrencilere ödülleri verildi.

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title